Danmarks Idrætsforbund

Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

Del
Den 17-årige bueskytte og guldvinder i DM Ungdom 2023, Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J, er udvalgt som ambassadør for Skole OL 2023 sammen med seks andre dygtige sportsudøvere i hele landet.
17-årige Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J spiller på ungdomslandsholdet og har netop vundet guld i ungdoms DM i 2023. Nu er hun også Skole OL-ambassadør.
Foto: Jan Rytter
17-årige Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J spiller på ungdomslandsholdet og har netop vundet guld i ungdoms DM i 2023. Nu er hun også Skole OL-ambassadør. Foto: Jan Rytter

Hvad har en bronzevinder i VM Sprint Stafet, en europamester i bowling og en danmarksmester i bueskydning tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.

”Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Det er dygtige sportsudøvere, som viser børnene, at man kan, hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme. Og børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane. 


Fra Skole OL-deltager til Skole OL-ambassadør

Bueskytten Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J syd for Aalborg er en af de syv udvalgte ambassadører for Skole OL. Hun er glad for chancen for at udbrede bueskydning til børn og unge til Skole OL.

”Det betyder meget for mig at være ambassadør, for jeg deltog også selv i Skole OL for nogle år siden. Dengang var der ikke bueskydning med på programmet, men det er der heldigvis nu,” siger Nellie Emanuelsen, som har dyrket bueskydning, siden hun var 10 år gammel. Og med to forældre, der begge har været på landsholdet i bueskydning, har hun altid haft sporten tæt på livet.

”Bueskydning fanger mig, fordi det er nemt at følge ens egne fremskridt hele tiden. Det er ikke nogen holdsport, men der er alligevel et unikt fællesskab i både klubben og med andre klubber,” siger hun.

I år kan eleverne til Skole OL prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever
Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.


Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne
Syv ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadører. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022
    Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021

Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig på www.skoleol.dk.

Kontakt
Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98

Nøgleord

Billeder

17-årige Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J spiller på ungdomslandsholdet og har netop vundet guld i ungdoms DM i 2023. Nu er hun også Skole OL-ambassadør.
Foto: Jan Rytter
17-årige Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J spiller på ungdomslandsholdet og har netop vundet guld i ungdoms DM i 2023. Nu er hun også Skole OL-ambassadør. Foto: Jan Rytter
Download
Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023.
Foto: Eva Kristensen
Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023. Foto: Eva Kristensen
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye