Syddansk Universitet

Bevilling muliggør indkøb af sekventeringsudstyr til SDU

Del
Professor Morten Frier Gjerstorffs Institut fra Molekylær Medicin på Syddansk Universitet har netop modtaget en bevilling på 2,6 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Bevillingen skal bruges til at indkøbe sekventeringsudstyr, som kan muliggøre avancerede DNA-analyser af celler og væv og dermed fremme instituttets forskning i sygdomme og behandling af disse.

Udstyret skal hjælpe instituttets forskningsgrupper med såkaldte DNA-sekventeringer, der blandt andet kan vise, hvilke gener der er aktive i bestemte celler eller hvilke forandringer, der er i genernes struktur.

Forskningsgruppen omkring professor Morten Frier Gjerstorffs vil f.eks. benytte metoden til at undersøge, hvordan kræftceller adskiller sig fra kroppens normale celler, så de kan udvikle nye behandlingsmetoder. I det lange løb skal der gerne findes svar på, hvordan man kan gøre immunforsvaret bedre i stand til at genkende kræftceller, så effektiv immunbehandling kan udvikles til at hjælpe flere kræftpatienter.

Bevillingen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

er en stor hjælp i forhold til at komme nærmere dette mål.

Kontakter

For yderligere oplysninger, kontakt:


Professor Morten Frier Gjerstoff, mobil: +4521261563, mail: mgjerstorff@health.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-forskere er hovedforfattere på ny FN-klimarapport om byer: »Danmark burde gå forrest«6.6.2024 09:00:35 CEST | Pressemeddelelse

Professor Nicola Tollin og hans kollegaer fra UNESCO Chair on Urban Resilience (SDU.Resilience) fra Det Tekniske Fakultet på SDU har sammen med FN offentliggjort en ny rapport om byer i den internationale klimapolitik. Rapporten viser, at mange lande stadigvæk ikke har skrevet byerne ind i deres klimaplaner under Paris-aftalen (NDC'erne) – heller Danmark på trods af alle de klimaindsatser, der i øjeblikket finder sted i danske byer. Ifølge forfatterne udgør byerne et uudnyttet potentiale for klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye