Syddansk Universitet

Bevilling muliggør indkøb af sekventeringsudstyr til SDU

Del
Professor Morten Frier Gjerstorffs Institut fra Molekylær Medicin på Syddansk Universitet har netop modtaget en bevilling på 2,6 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Bevillingen skal bruges til at indkøbe sekventeringsudstyr, som kan muliggøre avancerede DNA-analyser af celler og væv og dermed fremme instituttets forskning i sygdomme og behandling af disse.

Udstyret skal hjælpe instituttets forskningsgrupper med såkaldte DNA-sekventeringer, der blandt andet kan vise, hvilke gener der er aktive i bestemte celler eller hvilke forandringer, der er i genernes struktur.

Forskningsgruppen omkring professor Morten Frier Gjerstorffs vil f.eks. benytte metoden til at undersøge, hvordan kræftceller adskiller sig fra kroppens normale celler, så de kan udvikle nye behandlingsmetoder. I det lange løb skal der gerne findes svar på, hvordan man kan gøre immunforsvaret bedre i stand til at genkende kræftceller, så effektiv immunbehandling kan udvikles til at hjælpe flere kræftpatienter.

Bevillingen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

er en stor hjælp i forhold til at komme nærmere dette mål.

Kontakter

For yderligere oplysninger, kontakt:


Professor Morten Frier Gjerstoff, mobil: +4521261563, mail: mgjerstorff@health.sdu.dk

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Vi er på vej til at tabe kampen mod resistente bakterier21.5.2024 12:33:50 CEST | Pressemeddelelse

Verdenssundhedsorganisationen WHO har netop udsendt en opdateret liste over verdens farligste bakterier. Ikke overraskende toppes listen igen af antibiotika-resistente bakterier. Som mikrobiolog og leder af Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på SDU er jeg bekymret for, at vi er på vej til at miste kontrollen over de resistente bakterier, så de nu udgør en potentiel trussel mod alle befolkningsgrupper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye