WWF Verdensnaturfonden

Sjælden tigerfamilie fanget på video – se den her

Del
I december 2022 fangede WWF Verdensnaturfondens kamera noget helt særligt i Thailands tætte regnskov: en vild tigerfamilie bestående af en mor med sine tre store unger. Et glædeligt resultat af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre, som Danmark aktivt har støttet, mener WWF Verdensnaturfonden.

Der er kun omkring 170 tigere tilbage i hele Thailand. Derfor giver en ny video håb om, at bevaringsarbejdet virker.

På videoen ses fire vilde tigere – en mor med sine tre unger.

Download videoen her.

”Optagelser som disse er ekstremt sjældne. Faktisk kan jeg ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fordi der er så få tigere tilbage i Thailand – og endnu færre ude i den vilde natur. Derfor er det en glædelig nyhed, der vidner om, at arbejdet med at bevare tigeren i Thailand bærer frugt – takket være en koordineret indsats fra flere forskellige lande, heriblandt Danmark,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.

Truet af krybskytteri og mangel på føde

WWF betragter tigerbestanden i Thailand som ”lav” men ”stabil”, hvilket gør dem sårbare over for krybskytteri og mangel på byttedyr.

Landets tigere yngler kun to steder – i naturområdet Western Forest Complex i den vestlige del af landet nær grænsen til Myanmar og i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex i den østlige del af landet tæt ved grænsen til Cambodia.

WWF-Thailand samarbejder med Department of National Parks (DNP) om at beskytte landets tigere med fokus på overvågning, patruljering, uddannelse, bedre levesteder og flere byttedyr.

Netop byttedyr er i fokus for at hjælpe tigerbestanden. Derfor udsatte WWF-Thailand i 2022 over 40 sambarhjorte i nationalparken Mae Wong. Sambarhjorte, der minder om vores hjemlige kronhjorte, er ideelle byttedyr for tigere i Thailand, men mange steder er hjortebestandene ikke store nok.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Nu kan danske børn plante verden grønnere: Ét træ i skolegården bliver til 10 i Uganda6.5.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Netop nu kan danske skoleklasser tilmelde sig initiativet 'Plant et træ' og få et gratis træ. Bag initiativet står WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, der sender i alt 700 hjemmehørende træer ud til skolerne. For hvert træ, der plantes herhjemme, bliver der plantet 10 træer på skoler i Uganda. WWF er i år partner på Børnenes U-landskalender, der støtter WWF's projekt Grønne Skoler i netop Uganda.

Pindsvinets levesteder forsvinder, men danskerne kan hjælpe dem25.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks pindsvin mangler levesteder, og det får dem til at søge ind i den bynære natur og i danskernes haver. I april og maj vågner pindsvinene fra vinterdvale, men med fem gode råd kan danskerne hjælpe de fredede dyr i egne haver. Bag rådene står WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen, der med støtte fra Nordea-fonden står bag Danmarks pindsvinetælling i august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye