WWF Verdensnaturfonden

Illustrator fra Vesterbro vinder kreativ plakatkonkurrence og en plads på udstilling

Del
WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har fundet vinderen af en stor kreativ plakatkonkurrence, som sætter fokus på livet under overfladen i Københavns Havn. Prisen går til 54-årige Michael Stokkebye fra Vesterbro, som sammen med 23 andre finalister får deres kunstværker udstillet på By & Havns udstilling ’Havnebygmesterens Studiesamling’. Udstillingen er gratis og åben for offentligheden frem til og med fredag den 17. marts.
Foto: Michael Stokkebyes vinderplakat
Foto: Michael Stokkebyes vinderplakat

Freelanceillustrator Michael Stokkebye fra Vesterbros bud på plakaten for Københavns Havn var lige lidt bedre end de over 200 andre kunstnere, der hver havde indsendt kreative bud på livet under overfladen i Københavns Havn.

På Michael Stokkebyes plakat ses blandt andet en krabbe, en ål og flere forskellige fiskearter svømme rundt under overfladen, mens fire personer og en havfrue dypper henholdsvis tæer og hale i havnen på det, der ligner en sommerdag.

"København er blå, grøn og kreativ. Vi har en fantastisk havn, og det rene vand er i mine øjne en af byens største kvaliteter. Det skal vi værne om og beskytte, så havnemiljøet forbliver blandt verdens bedste. De flotte plakater illustrerer københavnerlivet under havoverfladen og gør mig stolt over, at Københavns Havn rummer så stor biodiversitet," siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København.

Også By & Havn var imponeret over de mange kreative og flotte plakater, der blev indsendt som del af konkurrencen.

”Formålet med vores plakatkonkurrence er at invitere danskerne med ned under overfladen i havnen for at vise den biodiversitet og mangfoldighed, der er, og interessen for at deltage har været overvældende. Michael har på imponerende vis løst den opgave, der handler om at vise biodiversiteten i havnen og det faktum, at vi sammen skal blive bedre til at passe på den nære usynlige natur,” siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

Vinder 10.000 kr. og en plads på kunstudstilling
Med hæderen følger en præmie på 10.000 kroner og en plads på pop-up-udstillingen hos By & Havn, og det glæder Michael Stokkebye.

”Det var en superfed opgave, der indbød til, at jeg straks gik i gang med at tegne skitser. Min første tanke var at vise København fra et andet perspektiv – nedefra – og samtidig lade fødderne fortælle deres egne historier. Historier om de mennesker, der udgør København, og at vi faktisk er langt tættere på naturen og dyrene, end vi tror, når vi for eksempel stikker tæerne i vandet,” siger Michael Stokkebye, som har boet i København hele sit liv.

Også WWF Verdensnaturfonden roser Michael Stokkebyes portræt af København.

”Michaels tegning rammer plet, fordi den minder os om, at vi hele tiden skal passe på dyrene og deres levesteder. På den måde bliver vores havn hver dag sundere og mere mangfoldig. Fortiden gør, at vi er nødt til at hjælpe naturen i havnen lidt på vej, men det oplever vi heldigvis, at rigtig mange mennesker og virksomheder gerne vil hjælpe med,” siger Ajs Dam, Corporate Partnership Director i WWF Verdensnaturfonden.

Praktisk information:
Pop-up-udstillingen i Havnebygmesterens Studiesamling ligger i visitationsbygningen på adressen Nordre Toldbod 3, 1260 København K. Udstillingen er gratis for offentligheden og åben fra tirsdag den 14. marts til fredag den 17. marts fra klokken 9-15.

Læs mere

Læs mere, og se de andre flotte plakater her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Michael Stokkebyes vinderplakat
Foto: Michael Stokkebyes vinderplakat
Download
Foto: By & Havn
Foto: By & Havn
Download
Foto: By & Havn
Foto: By & Havn
Download
Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen
Download
Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen
Download
Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen
Download

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Nu kan danske børn plante verden grønnere: Ét træ i skolegården bliver til 10 i Uganda6.5.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Netop nu kan danske skoleklasser tilmelde sig initiativet 'Plant et træ' og få et gratis træ. Bag initiativet står WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, der sender i alt 700 hjemmehørende træer ud til skolerne. For hvert træ, der plantes herhjemme, bliver der plantet 10 træer på skoler i Uganda. WWF er i år partner på Børnenes U-landskalender, der støtter WWF's projekt Grønne Skoler i netop Uganda.

Pindsvinets levesteder forsvinder, men danskerne kan hjælpe dem25.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks pindsvin mangler levesteder, og det får dem til at søge ind i den bynære natur og i danskernes haver. I april og maj vågner pindsvinene fra vinterdvale, men med fem gode råd kan danskerne hjælpe de fredede dyr i egne haver. Bag rådene står WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen, der med støtte fra Nordea-fonden står bag Danmarks pindsvinetælling i august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye