Esbjerg Kommune

Antallet af ladepladser øges i Esbjerg midtby

Del
Snart vil arbejdet gå i gang med at etablere 20 ladepladser til elbiler på den centrale parkeringsplads, Museumspladsen, i Nørregade.
Museumspladsen er et af de steder i Esbjerg, hvor ladeinfrastrukturen i disse år udbygges markant.
Museumspladsen er et af de steder i Esbjerg, hvor ladeinfrastrukturen i disse år udbygges markant.

På Museumspladsen vil striben af parkeringspladser ud mod Nørregade snart blive omdannet til ladepladser for elbiler. I dag findes der kun fire ladepladser ud af 280 parkeringspladser. Det antal øges til 24 ladepladser.

Ladepladserne på Museumspladsen er et af de steder i Esbjerg, hvor ladeinfrastrukturen i disse år udbygges markant. At øge antallet af centrale ladepladser i Esbjerg, Bramming og Ribe står som et kardinalpunkt i den strategi for ladeinfrastruktur, som Esbjerg Byråd har vedtaget.

”Ifølge beregningerne vil der i 2030 være ca. 20.000 elbiler i Esbjerg Kommune. Disse tal er dog måske allerede for lavt sat. Elbiler udgør nemlig allerede 25 % af bilsalget i år, mens plugin-hybrider står for ca. 10 %. Mange bilejere som bor tæt på Museumspladsen har dog ikke mulighed for at lade på egen matrikel. Hvis vi skal sikre omstillingen, så er det vigtigt, at kommunen understøtter borgernes mulighed for at få ladet sin elbil, og meget gerne, at vi er foran det reelle behov for at gøre det trygt og nemt at vælge elbilen til,” forklarer Henning Ravn, udvalgsformand for Plan & Byudvikling.

I dag er der kun en syv-dages parkeringsrestriktion på Museumspladsen, men for de nye ladepladser bliver reglerne en smule anderledes. Her vil man kun kunne parkere i fire timer i tidsrummet fra kl. 8 – 20 for at sikre, at mange elbilister kan få glæde af faciliteterne.

Etableringen af de nye ladepladser påvirker ikke det igangværende arbejde med at afdække om Museumspladsen på sigt kan forvandles til underjordisk parkering.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, henra@esbjerg.dk,
eller tlf. 40 10 12 46

Billeder

Museumspladsen er et af de steder i Esbjerg, hvor ladeinfrastrukturen i disse år udbygges markant.
Museumspladsen er et af de steder i Esbjerg, hvor ladeinfrastrukturen i disse år udbygges markant.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye