e-conomic A/S

Visma House sparer miljøet for tonsvis af CO2e gennem e-waste program

Del
I uge 11 fokuserer selskaberne i Visma House i København endnu engang på udfordringerne med e-waste, som kun bliver større og større. Sidste år lykkedes det takket være en samlet indsats at eliminere en negativ klimapåvirkning svarende til 30,96 ton CO2e gennem e-waste-programmet. Selskaberne i Visma House forventer endnu bedre resultater i år på baggrund af den øgede indsats.
Grafik
Grafik

Mandag den 13. marts går startskuddet til årets e-waste-uge i Visma House i Carlsberg Byen i København. E-waste er et voksende problem, og ifølge FN er Danmark en af verdens største producenter af e-waste, kun overgået af Storbritannien og Norge. 

Hver dansker producerer i gennemsnit 22,4 kg e-waste årligt, og dette tal forventes at fordoble sig mod 2050, hvilket betyder, at problemet kun vil blive større. Visma i Danmark har som en del af deres strategi valgt at tage ansvar og fokusere på e-waste, da organisationen herigennem har mulighed for at bidrage positivt til miljøet. Siden 2021 har Vismas største danske selskab Visma e-conomic gået forrest og statueret det gode eksempel til inspiration for de andre danske Visma-selskaber. I år er alle selskaberne på hovedkontoret en del af indsatsen:

"Vi har en vision om at skabe en mere bæredygtig arbejdsplads. Vi har mange fokusområder, herunder e-waste, som udgør en betydelig del af vores negative påvirkning af klimaet. Vi startede vores e-waste program tilbage i 2021 i e-conomic, og har efterfølgende rullet det ud blandt samtlige virksomheder i hele Visma House i Carlsberg Byen. I år gør vi endnu mere ud af vores samlede fokus, igennem blandt andet konkurrencer og øget awareness, i form af udstillinger og infoskærme i huset," fortæller administrerende direktør i Visma e-conomic, Lars Engbork. 

Forventning om stigning i elimineret CO2e i 2023

Igennem e-waste-programmet skærpes fokus på e-waste igennem en uge, og medarbejdere opfordres til at indlevere alt det brugte it-udstyr de ligger inde med, både fra arbejdet men også privat. I 2022 lykkedes det virksomhederne og medarbejderne i Visma House at eliminere en negativ klimapåvirkning svarende til 30,96 ton CO2e gennem deres e-waste program, hvilket svarer til 34,9 returflyvninger fra København til New York med SAS. I 2021 eliminerede de 18,39 ton CO2e.

På baggrund af den øgede indsats i år forventer Visma endnu bedre resultater, og dette skyldes ifølge CSR Manager for Visma e-conomic, der er lead på indsatsen, et øget engagement fra medarbejderne:

"Vi har erfaret, at medarbejderengagement er afgørende for succesfuldt at implementere bæredygtige initiativer som vores e-waste-program. Derfor har vi fokus på at uddanne og informere vores medarbejdere om vigtigheden af at mindske vores negative klimapåvirkning og hvordan de kan bidrage i deres daglige arbejde, uden at der skal store adfærdsændringer til. Derfor forventer vi også et bedre resultat i år,” fortæller CSR Manager for Visma e-conomic, Nicoline Weih.

Hvad er e-waste og hvordan genanvendes det?

E-waste er brugt it-udstyr, der ikke længere kan bruges eller sælges, og derfor betragtes som affald. Det kan omfatte computere, smartphones, printere, skærme og andre elektroniske enheder. Genanvendelse af e-waste er vigtigt for at mindske mængden af elektronisk affald, der ender på lossepladser og for at udvinde værdifulde materialer fra elektronikken på en bæredygtig måde.

Visma-medarbejdernes brugte it-udstyr bliver genanvendt på den mest bæredygtige måde gennem et partnerskab med virksomheden Refurb. Efter at udstyret er hentet fra Visma, sørger Refurb for datasletning, rensning, klargøring og eventuel reparation, så det kan sælges videre. Det udstyr, der ikke kan sælges, karakteriseres som e-waste og genanvendes på en bæredygtig måde.

Hvad er Visma House?

Visma House i Carlsberg Byen er Vismas bæredygtige domicil, der er blevet tildelt et guld-certifikat fra DGNB, der er en international standard for bæredygtigt byggeri. Visma House er arbejdsplads for ca. 800 medarbejdere fra 10 af koncernens 20 danske selskaber: Visma e-conomic, Visma Dinero, Visma DataLøn og ProLøn, Visma Logbuy, Rackbeat, Visma Acubiz, Upodi, Likvido, Visma Enterprise og Timemsystem.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Grafik
Grafik
Download
Udstilling af e-waste i Visma House
Udstilling af e-waste i Visma House
Download

Links

Information om e-conomic A/S

e-conomic A/S
e-conomic A/S
Gærtorvet 1-5
1799 København V

+45 88 20 48 40https://www.e-conomic.dk/

E-conomic leverer cloudbaserede regnskabsløsninger til over 180.000 erhvervskunder. Selskabet blev grundlagt i 2001 af revisor Jacob Wandt, der savnede et værktøj til at gøre arbejdet mellem revisor og kunde lettere. e-conomic bruges i dag af kunder i alle størrelser, fra alle brancher, med hvert deres grad af kompleksitet og er markedsledende indenfor cloudbaserede regnskabsløsninger. 

Læs mere her: www.e-conomic.dk

 

Følg pressemeddelelser fra e-conomic A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra e-conomic A/S

e-conomic forbereder SMV'erne på den nye bogføringslov8.11.2023 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

e-conomic tager et skridt for at sikre, at danske virksomheder er fuldt forberedte på den kommende bogføringslov, der træder i kraft den 1. juli 2024. Efter måneders ihærdigt udviklingsarbejde og nært samarbejde med nøgleeksperter inden for regnskab og økonomi, præsenterer e-conomic nu en række nye funktioner. Funktionerne er skræddersyet til at opfylde de krav, som den nye bogføringslov stiller og mere til, for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.

Merc IT bliver en del af Visma-koncernen17.8.2023 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Den odenseanske softwarevirksomhed, Merc IT, bliver fremover en del af Visma-koncernen efter et opkøb. Merc IT levererer budgeterings- og rapporteringssoftware, heriblandt report123, budget123 og budget123+, der bruges af over 3000 kunder i Danmark. Opkøbet skal bl.a. styrke Merc ITs produkters positionering i markedet overfor nye kunder, samt styrke Vismas største danske virksomhed, regnskabsprogrammet e-conomic, og give programmets kunder flere muligheder indenfor finansrapportering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye