Røde Kors

Genbrugte Counter-Strike skins skal få flere mænd i genbrugsbutikkerne

Del
Fra den 13. marts vil Røde Kors sammen med Twitch-streameren Jens Sætter-Lassen få unge mænd ned i genbrugsbutikkerne ved udlodde genbrugte handsker fra spillet Counter-Strike.
Foto: Nivikka Andersen
Foto: Nivikka Andersen

Unge mellem 18-30 år er danmarksmestre i at købe genbrug. Ni ud af ti unge har handlet genbrug inden for det sidste år. Men det er primært de unge kvinder, der går på genbrugsjagt. Nu vil Røde Kors lokke mændene i butikkerne med skins fra spillet Counter-Strike.

”Mange unge handler allerede i vores butikker, og især kvinder er gode til det. De kender allerede til fordelene ved at handle genbrug og vores gode kvalitet. Med kampagnen her vil vi invitere de unge, der ikke i forvejen handler, ned i vores butikker,” siger Tina Donnerborg, chef for genbrug i Røde Kors.

For at få de unge mænd ned i butikkerne er Røde Kors blandt andet gået sammen med streameren Jens Sætter-Lassen fra Humlebæk, som går under navnet Wonderbai på Twitch. Her streamer han gennem sin kanal, hvor han har sat et genbrugsskin til Counter-Strike på højkant til dem, der besøger butikkerne.

 

Vil lokke mænd med virtuel genbrug

Jo flere butikker, man besøger, jo flere lodder får man i konkurrencen om at vinde et genbrugsskin. Hver butik har et skilt med en unik QR-kode, og der er derfor mulighed for at tage på skattejagt rundt i alle 255 genbrugsbutikker. En skattejagt, som Jens Sætter-Lassen selv synes er sjov.

”Efter jeg har fået børn, er vi kommet en del i genbrug. Man ved aldrig helt, hvad man får, men man kan være heldig. Det er det fede ved genbrug. Man skal lige lære gamet, og derfor er der måske også mange mænd, som vælger det fra. Det håber jeg, jeg kan ændre på,” siger Jens Sætter-Lassen.

Udover Jens Sætter Lassen, som har en stor profil inden for Counter-Strike verdenen, bakker FIFA-spilleren, Jakob Kristensen med profilen JKFifa op om kampagnen. Jakob har fat i de helt unge mellem 13-25 år, mens Jens’ følgere primært er mænd i alderen 26-35, så sammen appellerer de bredt.

Vil gøre op med fordomme om genbrug

Tina Donnerborg håber også, at kampagnen kommer bredt omkring. I 2022 stod herretøj nemlig kun for 8% af omsætningen i Røde Kors’ genbrugsbutikker, hvor dametøj stod for 26%. En af de fordomme, hun hører, er blandt andet, at der ikke er noget for mænd i butikkerne. Men det mener hun ikke er rigtigt.

”Vi kunne godt bruge flere tøjdonationer fra mænd, så udvalget i herretøj blev større. Men der er meget andet at komme efter i genbrugsbutikkerne. Det er lidt som en skattejagt. I vores butikker kan man gøre alle mulige unikke fund i alt fra elektronik til møbler,” siger Tina Donnerborg.

QR-koderne kommer ud i alle Røde Kors’ 255 genbrugsbutikker landet over. Hun håber, at kampagnen kan få de unge mænd til at tage rundt i landet og dermed øge sine vinderchancer. Måske de også gør et godt fund på vejen rundt.

Kampagnen starter den 13. marts og fortsætter frem til den 2. april, og den er udviklet i samarbejde med reklamebureauet Nørgård Mikkelsen.

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:


3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Nivikka Andersen
Foto: Nivikka Andersen
Download

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye