Skou Gruppen

Frederiksbergs borgmester skyder på de forkerte

Del
”Frederiksbergs borgmester er selv advokat med speciale i entrepriseret, så han burde vide bedre end at blive ved med at skyde på os,” siger Martin Skou Heidemann, som er direktør i Skou Gruppen. Han tilføjer: ”Enten er borgmesteren dårligt rådgivet, eller også lægger han bevidst et røgslør ud for at forklare, hvorfor svømmehallen ikke bliver klar til at åbne i 2023, som han ellers har lovet frederiksbergborgerne.”
Billede kan frit benyttes ved omtale af historien.
Billede kan frit benyttes ved omtale af historien.

Torsdag den 9. marts fremgår det af en pressemeddelelse fra Frederiksberg Kommune, at svømmehallen nu forsinkes yderligere – og først ventes færdig i 2024 – da der er yderligere betonarbejder og tætning af bassinerne, som skal udføres.

Skou Gruppen advarede Frederiksberg om betonarbejdet i 2020

Allerede i efteråret 2020 advarede Skou Gruppen Frederiksberg Kommune imod brugen af en forkert betontype – og om at noget af den eksisterende beton ville kræve arbejde ud over det, som Frederiksberg Kommune og dennes rådgiver havde foreskrevet i projektet.

VVS-projekteringen var også fejlagtig

Senere opstod også problemer med det projekterede VVS-arbejde i svømmehalsrenoveringen.

”I september 2020 fortalte vi Frederiksberg Kommune og dennes rådgiver, at udskiftningen af brugsvandsinstallationerne ikke kunne uføres, som det var projekteret,” siger Martin Skou Heidemann.

Blev arbejdet udført som projekteret, ville det være håndværksmæssigt forkert og medføre korrosive- og sundhedsmæssige risici. Selvom den store om-projektering af VVS-projekt først blev færdig to og en halv måned efter den oprindeligt aftalte afleveringsdato i 2021, nægtede Frederiksberg Kommune at give tidsfristforlængelse til Skou Gruppen.

Uenigheden afgøres af voldgift

I Frederiksberg Svømmehal har Skou Gruppen som entreprenør ønsket, at renoveringen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet og almindelig byggeskik. Martin Skou Heidemann siger:

”Det var ikke muligt at opnå enighed med kommunen og dennes rådgiver om dette, hvorfor vi nu har et større krav mod kommunen. Sagen afventer syn og skøn samt en voldgiftssag. Vi forventer, at denne vil give Skou Gruppens medhold i vores byggefaglige betragtninger, men det kommer til at tage tid. Det er frustrerende at opleve, hvordan Frederiksbergs borgmester benytter ventetiden til gang på gang at skyde på de forkerte,” siger Martin Skou Heidemann.

Martin Skou Heidemann forklarer, at Skou Gruppen er vidende om, at Frederiksberg Kommune har rejst en klagesag imod Cowi, der er rådgiver på renoveringen af Frederiksberg Svømmehal:

”Hele denne sag er mere kompliceret, end Frederiksberg Kommune vælger at fremstille den. Jeg ville ønske, at kommunen ligesom os vil afvente uvildige fagfolks bedømmelse af, hvad der er op og ned i sagen.”

Læs mere om Skou Gruppens synspunkter i sagen

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør, partner


Martin Skou Heidemann


+45 28 35 80 15
ms@skougruppen.dk


eller


Susanne Grønbech, Grønbech PR og kommunikation


+4540330555
sl@groenbech.com

Billeder

Billede kan frit benyttes ved omtale af historien.
Billede kan frit benyttes ved omtale af historien.
Download

Information om Skou Gruppen

Skou Gruppen
Skou Gruppen
Kærvej 34
2970 Hørsholm

45867404http://www.skougruppen.dk

Skou Gruppen A/S udfører hoved- og totalentrepriser samt store tømrer- og mureropgaver for professionelle kunder. Skou Gruppen har speciale i vedligeholdelse af ejendomme på servicekontrakter og i komplicerede renoveringer.

Skou Gruppen beskæftiger ca. 150 medarbejdere, arbejder i hele Storkøbenhavn og har hovedkontor i Hørsholm.

Virksomheden vedligeholder ejendomme på flerårige serviceaftaler for mange kommuner i hovedstadsområdet samt for Region Hovedstaden, Forsvaret og EU's Miljøkommission.

Desuden vedligeholder Skou Gruppen ca. 20 kirker over hele Sjælland og arbejder for mange andre offentlige bygherrer. Skou Gruppen har desuden datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton.

Følg pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet21.6.2023 12:59:13 CEST | Pressemeddelelse

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan byggevirksomheder kan blive mere rummelige arbejdspladser og tiltrække flere kvinder. Også sekretariatschef Christina Schultz fra Byggeriets Samfundsansvar og fra Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og salgschef Jesper Nicolaisen deltog i mødet på byggepladsen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye