Krigsmuseet

Foredrag: Træd ind i samuraiernes mystiske verden

Del
Bliv klogere over en kold fadøl på, hvem samuraierne var, og hvad der er myte og virkelighed om de berømte, japanske krigere. Det sker til foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet i København.

Få krigere er blevet mytologiseret så meget som samuraien. Billederne er velkendte fra film, videospil, TV-serier og tegneserier.

Vi er fascineret af krigerpoeten med den skarpe katana og det strenge moralkodeks, der hugger sig vej igennem det feudale Japan.

Hvordan var livet virkelig for en samurai? Hvad kæmpede de for og med? Var æren virkelig så vigtig for dem, at de kunne finde på at begå rituelt selvmord i stedet for at blive taget til fange?

Til dette Fad & Foredrag på Krigsmuseet vil seniorforsker Martin Petersen fra Nationalmuseet fortælle om Krigsmuseets og Etnografisk Samlings mange spændende samurai-genstande.

I samlingerne er der både rustninger, våben, udstyr og smukke træsnit, der illustrerer de japanske krigere, deres liv og de slag, de deltog i.

Martin Petersen vil både aflive myter og fortælle om de rigtige historier, der har givet liv til populærkulturen omkring samuraien. Med udgangspunkt i både fiktion og virkelighed vil vi finde ud af, hvad der gør samuraien så vigtig en historisk karakter.

Information:

Tid: 20. april kl. 17-19.
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh. K.
Pris: 150 kr.

Billetten inkluderer en kold fadøl eller vand. Der udskænkes kun alkohol, til personer over 18 år.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye