Lange PR

Specialister i 3D-print gik efter ny løve - og fik hende

Del
Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med ombord i deres virksomhed, der 3D-printer produkter og netop har lanceret en banebrydende pakkeløsning til landets skoler. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skolerne.
"Det er en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer", siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der på billedet flankeres af sin forretningspartner Tobias Schjønberg.
"Det er en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer", siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der på billedet flankeres af sin forretningspartner Tobias Schjønberg.

I sæsonens sidste afsnit af Løvens Hule lykkedes det de to stiftere af LAB3D Andreas Soll og Tobias Schjønberg at ramme lige midt i skiven med deres pitch. De to iværksættere kunne nemlig forlade programmet med præcis den investor, de gik efter. Således forlod Louise Herping Ellegaard programmet med en ejerandel på 20 procent af den blot fire år gamle virksomhed.

LAB3D er specialister i 3D-print og har med stor succes skabt en overskudsgivende forretning med produktion af produkter i 3D-print. Virksomheden, der i 2022 omsatte for 3,5 millioner kroner, står nu på tærsklen til et nyt eventyr. De to stiftere på henholdsvis 23 og 24 år har således sideløbende med prototypeproduktionen udviklet en pakkeløsning med 3D-printere og cloudbaseret 3D-software, som skal sælges på abonnementsbasis til skoler. Løsningen er siden 2019 blevet testet af adskillige skoler, og interessen er enorm.

-          Vi elsker 3D-print, og vores ambition er at gøre teknologien tilgængelig for alle. Derfor fokuserer vi på skolerne for ad den vej at styrke teknologiforståelsen hos elever og undervisere. Vi er de eneste på markedet, der tilbyder en abonnementsbaseret løsning, og tilbagemeldingerne fra skolerne er, at det er den rette model. Af den grund er det en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer. Hun har meget stor erfaring med salg af abonnementsløsninger til skoler, så både som investor og sparringspartner får hun meget stor betydning for væksten i vores virksomhed siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der forventer at LAB3D omsætter for 5,5 millioner kroner i år, hvor der for alvor skrues op for indsatsen over for skolerne.

De to stiftere fastholder dog produktionen, og LAB3D vil således hvile på to forretningsben.

-          Vi mener, vi kan levere mest value for money, når vi selv arbejder med teknologien. På den måde kan vi løbende forbedre løsningen og tilbyde vores abonnementskunder et optimalt produkt. Samtidig kan vi vise, hvad man kan bruge 3D-print til, siger Tobias Schjønberg, medstifter af LAB3D, der bl.a. har brugt 3D-teknologi til at producere smarthome-produkter, der sælges hos A.O. Johansen, Proshop og flere andre steder.

LAB3D har eksklusivitetsaftaler med 3D-printerproducenter, og printerne er baseret på open source-teknologier, som Andreas Soll og Tobias Schjønberg har videreudviklet. Softwaren bliver kodet hos en ekstern partner, ligeledes på en eksklusivaftale.

-          Jeg er meget begejstret for at blive en del af teamet, og jeg ser frem til at bidrage med al den viden og erfaring, jeg har fra e-læringsplatformen Clio, som også blev solgt på abonnement til skoler. Jeg synes, det er super godt set af Andreas og Tobias, at skolerne skal leje 3D-printerne og få serviceaftale, software og undervisningsforløb med i købet, så printerne ikke bare står i et hjørne og samler støv. I efteråret var jeg så heldig at være med ude i en kommune og se Andreas og Tobias præsentere deres løsning, og at se lærerne få ild i øjnene vidner bare om, at jeg ikke er den eneste, der kan se det fantastiske i LAB3D, siger investor Louise Herping Ellegaard. 

Nøgleord

Kontakter

Andreas Soll, medstifter af LAB3D, 21 99 03 08 / andreas@lab3d.dk
Presseservice: Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

"Det er en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer", siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der på billedet flankeres af sin forretningspartner Tobias Schjønberg.
"Det er en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer", siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der på billedet flankeres af sin forretningspartner Tobias Schjønberg.
Download

Information om Lange PR

Lange PR
Skudehavnsvej 30, Kajplads 7
9000 Aalborg

20763020http://www.langepr.dk

Følg pressemeddelelser fra Lange PR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lange PR

Bakteriedræbende sengetøj høster tre x Løve-guld3.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde. Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier. Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for.

Århusiansk rejsebureau for håndværkere vil bygge ny tradition for sabbatår24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det er næsten kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring takker ja til et af de utallige tilbud om en dannelsesrejse til alverdens eksotiske egne. På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, smede og murere hvert år står med svendebrevet i hånden. Ligeledes er håndværkernes primære tilbud om et udlandsophold ofte en kold skurvogn i Norge eller Grønland – inkl. 70 timers arbejdsuge. Det vil et rejsebureau for håndværkere gøre op med. Og efter en stor investering på 800.000 kroner i Løvens Hule står ScandiMate nu godt rustet til at indfri ambitionerne om at hjælpe landets håndværkere ud i verden, hvor det vel at mærke er oplevelserne og ikke indersiden af en ellers eksotisk arbejdsplads, der er i centrum.

Intelligent dansk drik rejser kloge penge i Løvens Hule24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Eventyrligt univers leger sig til løvekapital17.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børn kopierer som bekendt de voksne, og derfor er der flere og flere små poder, der bruger alt for meget tid foran skærmen eller mobiltelefonen. Derfor vil stifter af Eventyrakademiet Anna Hasselby gøre sit til, at minderne fra barndommen ikke opstår med en masse elektronik i hånden. I stedet har hun skabt mysterier, familiegåder og agentspil, som børn og voksne sammen kan lege med i weekender, ferier og til fødselsdage. Det kunne den legesyge løve Jacob Risgaard ikke stå for, og derfor købte han i seneste udgave af Løvens Hule 15 procent af Kastrup-virksomheden Eventyrakademiet.

Lydtætte læringsbobler brager gennem loftet i Løvens Hule9.2.2023 21:00:00 CET | Pressemeddelelse

Over alt på landets skoler er der elever med ADHD eller ADD, som ikke kan koncentrere sig i timerne. Halvdelen af dem forlader folkeskolen med dumpekarakterer, og under 20 procent af unge med ADHD påbegynder ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en ungdomsuddannelse. Derfor har virksomheden Bubbles udviklet et system, der gør det muligt for den enkelte elev at lukke sig inde i sin egen lydtætte læringsboble, hvor man kun hører læreren. Teknologien bag systemet har allerede sikret Bubbles Europa- og verdensmesterskabet i entreprenørskab, og nu har de to stiftere af virksomheden fået Louise Herping Ellegaard og ex-løve Tommy Ahlers med i ejerkredsen i seneste udgave af Løvens Hule.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye