Lange PR

Lydtætte læringsbobler brager gennem loftet i Løvens Hule

Del
Over alt på landets skoler er der elever med ADHD eller ADD, som ikke kan koncentrere sig i timerne. Halvdelen af dem forlader folkeskolen med dumpekarakterer, og under 20 procent af unge med ADHD påbegynder ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en ungdomsuddannelse. Derfor har virksomheden Bubbles udviklet et system, der gør det muligt for den enkelte elev at lukke sig inde i sin egen lydtætte læringsboble, hvor man kun hører læreren. Teknologien bag systemet har allerede sikret Bubbles Europa- og verdensmesterskabet i entreprenørskab, og nu har de to stiftere af virksomheden fået Louise Herping Ellegaard og ex-løve Tommy Ahlers med i ejerkredsen i seneste udgave af Løvens Hule.
Christian Ørum og Nicklas Stokholm kunne i seneste afsnit af Løvens Hule gå hjem med en afgørende investering fra de to løver Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers.
Christian Ørum og Nicklas Stokholm kunne i seneste afsnit af Løvens Hule gå hjem med en afgørende investering fra de to løver Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers.

Den blot 21-årige Nicklas Stokholm og 20-årige Christian Ørum var allerede i gymnasiet i fuld gang med at støbe kuglerne til det, der nu er på vej til at blive en god forretning. Bubbles har selv udviklet og skabt hele det lydtætte læringssystem, der foreløbigt anvendes i 17 kommuner rundt om i landet. Og selvom Bubbles tidligere har fået købstilbud fra 11 forskellige lande, sagde de efter en intens budkrig i Løvens Hule ja tak til en investering på 800.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard og ex-løve Tommy Ahlers for 20 procent af virksomheden.

Bubbles fjerner et enormt problem i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor elever med ADHD eller ADD har svært ved at koncentrere sig på grund af støj, uro og snak på kryds og tværs af bordene. Med Bubbles-systemet kan læreren og eleven kommunikere direkte til hinanden, og eleven kan samtidig lukke alt anden støj ude med undtagelse af læreren. Læreren kan endda vælge udelukkende at give en besked til de elever, der er koblet op på fordybelseszonen i Bubbles, og det hele er muliggjort ved hjælp af avancerede mikrofoner samt hovedtelefoner med aktiv støjreduktion.

Bubbles har tidligere vundet guld i Europamesterskabet for entreprenørskab foran deltagere fra 40 andre lande. Og i sommeren 2021 vandt Bubbles verdensmesterskabet i entreprenørskab foran hele 1,2 millioner andre virksomheder. Bubbles løb derudover med syv ud af otte særpriser – i samme uge, som Nicklas Stokholm og Christian Ørum fik studenterhuen på. Hidtil har Bubbles sagt nej tak til de mange investorer, der har banket på døren, og den del af forretningen har således ikke handlet om kapital, men om ”kloge” investorer. Lige netop den cocktail fik de to Bubbles-stiftere til at takke ja til Louise Herping Ellegaards og Tommy Ahlers’ bud på 20 procent af virksomheden i seneste udgave af Løvens Hule.

- Det kan lyde flot at takke nej til en investor, der står klar med masser af risikovillig kapital. Vi har imidlertid ikke følt, at nogen af tilbuddene var det helt rigtige for os. Louises erfaring fra Clio og Tommy Ahlers’ investeringsprofil er dog lige præcis det, der gør, at vi valgte at lukke døren op. At vi så endte med en værdisætning, der er højere end den, vi selv kom med, er jo bare en ekstra bonus. Vi tror meget på, at vi nu har et team og en investorkreds, der for alvor kan sætte Bubbles på landkortet. Også internationalt. Det er vi meget spændte på og beærede over, siger CEO Nicklas Stokholm, der sammen med Christian Ørum udgør founder-teamet i Bubbles.

Nicklas Stokholm og Christian Ørum udviklede oprindeligt systemet, fordi Christians søster var diagnosticeret med ADHD og autisme og blev overflyttet til en specialklasse. Hun gik ofte ulykkelig hjem fra skole, fordi støjniveauet i klassen var en kæmpe udfordring for hende, og hun endte med helt at forlade skolen og få hjemmeundervisning.

- Første gang jeg hørte om Nicklas og Christian, var da jeg var med til at uddele Mikrolegatet fra Fonden for Entreprenørskab til dem. Allerede dengang var jeg imponeret over deres ædle mission om at gøre læring tilgængelig for alle i et klasselokale. Så da de kommer ned ad trappen i Løvens Hule og giver sæsonens bedste pitch, var jeg helt solgt. Det er sjældent at møde et founder-team som Nicklas og Christian, hvor drivkraften ikke nødvendigvis er penge, men det at løse et enormt problem i uddannelsessystemet. Det vidner meget tydeligt om, at vi står med en helt særlig virksomhed, som vi nu skal hjælpe godt videre og ud i alle landets kommuner og grundskoler, siger Louise Herping Ellegaard, der i den seneste udgave af Løvens Hule satte sig på 20 procent af Bubbles sammen med Tommy Ahlers. Også selvom Bubbles afviger lidt fra hans investeringsfokus:

- Min klare mission som gæst i årets udgave af Løvens Hule er at fokusere på investeringer i startups, der på den ene eller anden måde fokuserer på den grønne omstilling. Den strategi udfordrede Nicklas og Christian, og jeg endte med at investere i dem sammen med Louise. Der er to årsager til, at jeg lavede en enkelt undtagelse til mit fokus. Bubbles har et vildt godt produkt, der gør det muligt for nogle børn, der har det svært, at være med i en almindelig klasse og følge med på lige fod med de andre. Og så er Nicklas og Christian meget imponerende som iværksættere - det kunne jeg ikke stå for, siger ex-Løve og investor Tommy Ahlers.

Bubbles er abonnementsbaseret, og skolerne tegner sig for enten et eller tre år. Læs mere på www.bubbles.dk

Nøgleord

Kontakter

Nicklas Stokholm, CEO og co-founder, Bubbles, 42 41 69 70 / nick@bubbles.dk
Christian Ørum, CTO og co-founder, Bubbles, 81 73 83 37 / chri@bubbles.dk
Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Billeder

Christian Ørum og Nicklas Stokholm kunne i seneste afsnit af Løvens Hule gå hjem med en afgørende investering fra de to løver Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers.
Christian Ørum og Nicklas Stokholm kunne i seneste afsnit af Løvens Hule gå hjem med en afgørende investering fra de to løver Louise Herping Ellegaard og Tommy Ahlers.
Download
Nicklas Stokholm og Christian Ørum kan bl.a. skrive verdensmestre i entreprenørskab på CV’et.
Nicklas Stokholm og Christian Ørum kan bl.a. skrive verdensmestre i entreprenørskab på CV’et.
Download
Bubbles fjerner et enormt problem i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor elever med ADHD eller ADD har svært ved at koncentrere sig på grund af støj, uro og snak på kryds og tværs af bordene.
Bubbles fjerner et enormt problem i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor elever med ADHD eller ADD har svært ved at koncentrere sig på grund af støj, uro og snak på kryds og tværs af bordene.
Download

Information om Lange PR

Lange PR
Skudehavnsvej 30, Kajplads 7
9000 Aalborg

20763020http://www.langepr.dk

Følg pressemeddelelser fra Lange PR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lange PR

Specialister i 3D-print gik efter ny løve - og fik hende10.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med ombord i deres virksomhed, der 3D-printer produkter og netop har lanceret en banebrydende pakkeløsning til landets skoler. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skolerne.

Bakteriedræbende sengetøj høster tre x Løve-guld3.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde. Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier. Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for.

Århusiansk rejsebureau for håndværkere vil bygge ny tradition for sabbatår24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det er næsten kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring takker ja til et af de utallige tilbud om en dannelsesrejse til alverdens eksotiske egne. På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, smede og murere hvert år står med svendebrevet i hånden. Ligeledes er håndværkernes primære tilbud om et udlandsophold ofte en kold skurvogn i Norge eller Grønland – inkl. 70 timers arbejdsuge. Det vil et rejsebureau for håndværkere gøre op med. Og efter en stor investering på 800.000 kroner i Løvens Hule står ScandiMate nu godt rustet til at indfri ambitionerne om at hjælpe landets håndværkere ud i verden, hvor det vel at mærke er oplevelserne og ikke indersiden af en ellers eksotisk arbejdsplads, der er i centrum.

Intelligent dansk drik rejser kloge penge i Løvens Hule24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Eventyrligt univers leger sig til løvekapital17.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børn kopierer som bekendt de voksne, og derfor er der flere og flere små poder, der bruger alt for meget tid foran skærmen eller mobiltelefonen. Derfor vil stifter af Eventyrakademiet Anna Hasselby gøre sit til, at minderne fra barndommen ikke opstår med en masse elektronik i hånden. I stedet har hun skabt mysterier, familiegåder og agentspil, som børn og voksne sammen kan lege med i weekender, ferier og til fødselsdage. Det kunne den legesyge løve Jacob Risgaard ikke stå for, og derfor købte han i seneste udgave af Løvens Hule 15 procent af Kastrup-virksomheden Eventyrakademiet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye