Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Opsamling fra Københavns Kommunes borgerdialog om Lynetteholm er nu klar

Del
Over 5.000 københavnere deltog i Københavns Kommune borgerdialog i efteråret 2022 og gav input til den videre udvikling af Lynetteholm. Deres input er nu overleveret til politikerne i Økonomiudvalget.

Københavnerne prioriterer boliger, der er til at betale, grønne områder og grøn energi højt, når Lynetteholm skal udvikles. Det viser resultaterne af en omfattende borgerdialog, som Københavns Kommune har gennemført fra september til december 2022.

Gennem en række aktiviteter rundt i alle Københavns bydele, ved et borgermøde og via en online survey har københavnerne haft mulighed for at give deres input, visioner og idéer til den videre udvikling af den nye bydel.

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

”Vi skal udvikle byen sammen med københavnerne. Derfor er jeg rigtig glad for, at så mange mennesker har givet sig tid til at deltage i borgerdialogen og givet deres input og idéer til udviklingen af Lynetteholm. Og så er jeg ikke mindst glad for at se, at københavnerne har bæredygtighed og det grønne København øverst på dagsordenen, når vi skal udvikle den nye bydel.”

Det har i borgerdialogen også været muligt at tilkendegive sin bekymring og kritik af projektet. Overborgmesteren fortsætter:

”Da jeg tiltrådte som overborgmester, gik jeg ind til det her projekt med en klar vision om, at vi skulle tage københavnernes spørgsmål og bekymringer langt mere alvorligt. Vi har haft og har stadig en opgave i at blive bedre til at forklare, hvorfor København har brug for Lynetteholm, øge dialogen og svare på de bekymringer, der er om både stormflodssikring og anlægget af den nye bydel,” siger hun.

Københavnernes tilbagemeldinger og input er samlet i en rapport, som er givet videre til politikerne i Økonomiudvalget for på den måde at kunne indgå i det videre arbejde med Lynetteholm.

Derudover vil resultatet af borgerdialogen blive inddraget i arbejdet med Kommuneplanstrategi 2023 og Kommuneplan 2024. Rapporten, der opsamler resultaterne af Københavns Kommunes borgerdialog, ligger her: www.lynetteholm.kk.dk Her vil resultaterne fra den online survey også være tilgængelige.

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via presse- og kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw på tlf. 26 13 65 49.

Fakta

  • Over 5.000 københavnere har bidraget til borgerdialogen på tværs af forskellige aktiviteter:

o   393 borgere deltog i pop-up-interviews rundt i Københavns 12 bydele

o   96 borgere deltog i Middag med Mening

o   Omkring 60 borgere deltog i Åbent Værksted

o   Knap 70 elever på ungdomsuddannelser deltog

o   4.646 borgere i Københavns Kommunes borgerpanel besvarede den online survey om Lynetteholm

  • Temaerne betalbare boliger, grønne områder og grøn energi prioriteres højest, når københavnerne skal vælge, hvad der er vigtigst, når Lynetteholm udvikles.
  • Opsamlingen af borgerdialogen viser, at der ikke er væsentlige forskelle på, hvad borgerne svarer i forhold til alder, køn eller bopæl.
  • Vi har stillet to overordnede spørgsmål til deltagerne i borgerdialogen:

o   Hvad er det vigtigste for dig, når Lynetteholm skal udvikles som ny, bæredygtig bydel?

o   Hvad kan vi lære af de seneste 20 års byudvikling i København, når vi skal udvikle København?

  • Københavnerne blev i borgerdialogen bl.a. bedt om at pege på steder i byen, som vi kan tage ved lære af, når Lynetteholm skal udvikles. Her blev Sluseholmen og Nordhavn nævnt og kriterier som nærhed til vandet, grønne og rekreative områder og byens sjæl fremhævet.
  • De bekymringer, borgerne giver udtryk for i borgerdialogen, relaterer sig særligt til klapning og havmiljø, forurening i anlægsperioden og bæredygtighed. Borgerdialogen viser generelt, at bæredygtige løsninger har topprioritet hos københavnerne, når bydelen skal udvikles.

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye