Dagrofa ApS

Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner

Del
Et nyt samarbejde mellem producenten Kragerup Gods, grossistvirksomheden Grøn Fokus (specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice) og Compass Group Danmark medfører, at danske økologiske bælgfrugter nu i langt højere grad bliver sat på menuen rundt omkring i landets kantiner.

Et større dansk partnerskab er fra den 1. marts gået sammen om at få flere danske økologiske bælgfrugter på tallerkenen.

Compass Group Danmark driver 320 kantiner, hvor mere end 100.000 mennesker dagligt indtager et måltid mad, og de mange spisende får fremover et større udvalg af bl.a. danske kikærter og anicia-linser at vælge imellem på menuen.

Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark, fortæller:

I Compass Group er vi på evig jagt for at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj. Udfordringen har været, at vi rent kulturelt ikke har været vant til at bruge bælgfrugter i særlig stor udstrækning i Danmark.

Han uddyber:

Bælgfrugter kan ellers være en væsentlig proteinkilde, hvis man f.eks. ønsker at reducere sit indtag af animalske proteiner. Samtidig er bælgfrugter også kendetegnet ved at være sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Og det passer rigtig godt ind i vores gastronomiske rejse i Compass Group.

En del af råvarerne kommer fra Kragerup Gods, der ligger nord fra Slagelse. Godset har i de senere år satset benhårdt på økologiske plantebaserede proteinkilder som f.eks. kikærter og linser.

Den satsning er Grøn Fokus, et specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice, hoppet med på, og virksomheden er eneforhandler af bælgfrugterne fra Kragerup Gods.

Marlene Lindegaard,Konceptchef i Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener, siger:

- Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst. Herhjemme har vi ikke sort bælte i bælgfrugter, men det kan kokkene i kantinerne hjælpe danskerne med at få. De har en stor berøringsflade hver eneste dag, og derfor kan de være med til at præge udviklingen af vores madkultur.

Hun siger afslutningsvist:

Fødevarestyrelsen fremhæver, at bælgfrugter er sunde og blandt de fødevarer, som har det laveste klimaaftryk. De anbefaler faktisk, at voksne danskere spiser ca. 100 g. bælgfrugter om dagen. Med den nye samarbejdsaftale med Compass Group i spidsen medvirker vi til, at en større del af befolkningen får bedre mulighed for at leve op til den. Vi ser generelt, at efterspørgslen på danske bælgfrugter på foodservicemarkedet bevæger sig i en opadgående retning, og nu bliver der for alvor sat turbo på.

I første omgang er det som nævnt kikærter og anicia-linser, som i større grad kommer på menuen hos Compass Group Danmark. Senere på året bliver samarbejdet udvidet til også at omfatte dansk producerede ingridærter og fuegobønner.

Nøgleord

Kontakter

- Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark A/S: kenneth.Sorensen@compass-group.dk / 2260 0185


- Regitze Sophie A. Dinesen, Godsejer & Marketingschef Kragerup Gods: rd@kragerup.dk / 28402846


- Marlene B. Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice: lin@dgfs.dk / 22549391


- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811

Billeder

Download
Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark A/S siger: ”I Compass Group er vi på evig jagt for at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj.”
Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark A/S siger: ”I Compass Group er vi på evig jagt for at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj.”
Download
Kragerup Gods satser mere og mere på økologiske plantebaserede proteiner. Her ses Olav Ditlevsen (Kragerup Gods), Birgitte Dinesen (Kragerup Gods) og Stefan Skov-Jespersen, adm. direktør i Grøn Fokus).
Kragerup Gods satser mere og mere på økologiske plantebaserede proteiner. Her ses Olav Ditlevsen (Kragerup Gods), Birgitte Dinesen (Kragerup Gods) og Stefan Skov-Jespersen, adm. direktør i Grøn Fokus).
Download
Marlene B. Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice, udtaler: ”Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst.”
Marlene B. Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice, udtaler: ”Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst.”
Download

Information om Dagrofa ApS

Dagrofa ApS
Dagrofa ApS
Kærup Industrivej 12
4100 Ringsted

  • Compass Group Danmark er markedsledende leverandør af facility management services, catering og rengøring til en bred vifte af virksomheder i mange forskellige brancher. De driver 320 personalerestauranter, der på daglig basis har mere end 100.000 gæster.
  • Dagrofa Foodservice er en af landets største totalleverandør til foodservicesektoren og en del af Dagrofa-koncernen. Virksomheden står også bag specialistselskaberne Grøn Fokus, HKI Ost og Grambogård.
  • Kragerup Gods, nord for Slagelse, har de senere år haft stort fokus på at forandre godsets landbrugsproduktion, så den i højere grad fokuserer på økologi og plantebaserede proteinkilder. Det er en udvikling, der har været drevet af Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen. I dag er det 9. generation i form af Regitze Sophie A. Dinesen (datter af Birgitte Dinesen), som ejer og driver godset.

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

SPAR og Ren Natur forsætter det landsdækkende samarbejde om at indsamle affald for at skabe en renere natur i Danmark22.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For 6. år i træk støtter SPAR op om et renere lokalmiljø i samarbejde med non-profit-projektet Ren Natur, som er drevet af nonprofitorganisationen Hold Danmark Rent. Ren natur blev startet i 2018, og har siden da arrangeret ruter i hele landet, hvor lokalforeninger frivilligt melder sig til en rute i deres kommune. Igen i år kommer over 100 SPAR-købmænd til at være samlingspunkt for de lokale foreninger, der sammen indsamler affald i naturen og samtidig får en økonomisk støtte til klubkassen af SPAR og KFI Erhvervsdrivende Fond, som arbejder for at styrke selvstændige købmænds position i Danmark, ved bl.a. at stille lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene.

Dagrofa Foodservice lancerer for første gang et stort magasin om fødevaregrossistens CSR-indsatser14.5.2024 08:44:14 CEST | Pressemeddelelse

En af landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice – lancerer nu et stort CSR-magasin med titlen ’Sammen tager vi ansvar’. Magasinet indeholder en lang række konkrete eksempler på, hvordan virksomheden arbejder med f.eks. madspildsreduktion, energiforbedringer og kulinarisk uddannelse af kunder i den ansvarlige menu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye