Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner
Et større dansk partnerskab er fra den 1. marts gået sammen om at få flere danske økologiske bælgfrugter på tallerkenen.
Compass Group Danmark driver 320 kantiner, hvor mere end 100.000 mennesker dagligt indtager et måltid mad, og de mange spisende får fremover et større udvalg af bl.a. danske kikærter og anicia-linser at vælge imellem på menuen.
Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark, fortæller:
- I Compass Group er vi på evig jagt for at gøre vores frokostordninger mindre klimabelastende. I den sammenhæng ser vi danske bælgfrugter som et helt essentielt værktøj. Udfordringen har været, at vi rent kulturelt ikke har været vant til at bruge bælgfrugter i særlig stor udstrækning i Danmark.
Han uddyber:
- Bælgfrugter kan ellers være en væsentlig proteinkilde, hvis man f.eks. ønsker at reducere sit indtag af animalske proteiner. Samtidig er bælgfrugter også kendetegnet ved at være sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Og det passer rigtig godt ind i vores gastronomiske rejse i Compass Group.
En del af råvarerne kommer fra Kragerup Gods, der ligger nord fra Slagelse. Godset har i de senere år satset benhårdt på økologiske plantebaserede proteinkilder som f.eks. kikærter og linser.
Den satsning er Grøn Fokus, et specialistselskab i regi af Dagrofa Foodservice, hoppet med på, og virksomheden er eneforhandler af bælgfrugterne fra Kragerup Gods.
Marlene Lindegaard,Konceptchef i Dagrofa Foodservice med ansvar for storkøkkener, siger:
- Vi er meget begejstrede over, at Compass Group nu har valgt at tage et aktivt valg om at få flere danske bælgfrugter på menukortet. Det gør en enorm forskel for udviklingen, når en stor aktør som Compass Group går ind i den dagsorden, som handler om at få danskerne til at spise mere klimabevidst. Herhjemme har vi ikke sort bælte i bælgfrugter, men det kan kokkene i kantinerne hjælpe danskerne med at få. De har en stor berøringsflade hver eneste dag, og derfor kan de være med til at præge udviklingen af vores madkultur.
Hun siger afslutningsvist:
- Fødevarestyrelsen fremhæver, at bælgfrugter er sunde og blandt de fødevarer, som har det laveste klimaaftryk. De anbefaler faktisk, at voksne danskere spiser ca. 100 g. bælgfrugter om dagen. Med den nye samarbejdsaftale med Compass Group i spidsen medvirker vi til, at en større del af befolkningen får bedre mulighed for at leve op til den. Vi ser generelt, at efterspørgslen på danske bælgfrugter på foodservicemarkedet bevæger sig i en opadgående retning, og nu bliver der for alvor sat turbo på.
I første omgang er det som nævnt kikærter og anicia-linser, som i større grad kommer på menuen hos Compass Group Danmark. Senere på året bliver samarbejdet udvidet til også at omfatte dansk producerede ingridærter og fuegobønner.
Nøgleord
Kontakter
- Kenneth Balieu Sørensen, Head of Gastronomy & Food Excellence i Compass Group Danmark A/S: kenneth.Sorensen@compass-group.dk / 2260 0185
- Regitze Sophie A. Dinesen, Godsejer & Marketingschef Kragerup Gods: rd@kragerup.dk / 28402846
- Marlene B. Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice: lin@dgfs.dk / 22549391
- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder
Information om Dagrofa ApS
- Compass Group Danmark er markedsledende leverandør af facility management services, catering og rengøring til en bred vifte af virksomheder i mange forskellige brancher. De driver 320 personalerestauranter, der på daglig basis har mere end 100.000 gæster.
- Dagrofa Foodservice er en af landets største totalleverandør til foodservicesektoren og en del af Dagrofa-koncernen. Virksomheden står også bag specialistselskaberne Grøn Fokus, HKI Ost og Grambogård.
- Kragerup Gods, nord for Slagelse, har de senere år haft stort fokus på at forandre godsets landbrugsproduktion, så den i højere grad fokuserer på økologi og plantebaserede proteinkilder. Det er en udvikling, der har været drevet af Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen. I dag er det 9. generation i form af Regitze Sophie A. Dinesen (datter af Birgitte Dinesen), som ejer og driver godset.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Mindre danske producenter finder fælles netværk i MENY8.11.2024 07:07:58 CET | Pressemeddelelse
Flere mindre danske fødevareproducenter har fundet fælles netværk i MENYs danske madskatte. Fællesskabet som leverandør til Danske Madskatte har skabt grobund for netværk og samarbejde på tværs.
Lokalkendt købmand skal stå i spidsen for den nye MENY i Grenå7.11.2024 12:35:38 CET | Pressemeddelelse
Når MENY åbner i Grenå til marts, bliver det med købmand Peter Palmby ved roret. Peter Palmby, der selv bor i byen, kommer fra en tidligere stilling som købmand i MENY Skanderborg.
Lokal ildsjæl er ny købmand, når SPAR åbner ny butik i Sønderris4.11.2024 06:45:00 CET | Pressemeddelelse
Når SPAR slår dørene op til en helt ny og moderne butik i Sønderris, bliver det i samme lokaler, som tidligere har været en Rema1000-butik, i udkanten af Esbjerg. Butikkens nye købmand hedder Peter Pultz, og han glæder sig til at byde kunderne velkommen i butikken, når den åbner senere i november.
Dagrofa køber Aarstiderne: vil skabe Danmarks stærkeste fællesskab for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter28.10.2024 10:00:18 CET | Pressemeddelelse
Dagrofa, en af landets førende fødevarevirksomheder, har i dag underskrevet en købsaftale med Aarstiderne. Købet af Aarstiderne er et vigtigt element i koncernens ambition om at være de bedste i Danmark på lokale varer, økologi og højkvalitetsråvarer – specielt på frugt og grønt.
Dagrofa Foodservice genåbner endnu en moderniseret Cash & Carry-butik24.10.2024 08:04:24 CEST | Pressemeddelelse
Efter en stor og grundig ombygning er Dagrofa Foodservice klar til at byde sine kunder velkommen til en ny og opgraderet Cash & Carry-butik på Amager, Kirstinehøj 48 i Kastrup. Genåbningen er en markering af endnu et skridt i Dagrofa Foodservice’s strategi, ’Fremtidens Cash & Carry’. Den strategi skal gøre det endnu mere enkelt, inspirerende og effektivt at handle hos landets førende leverandør til professionelle køkkener og andre erhvervsdrivende med et professionelt behov for fødevarer som festivaler, events, kiosker og mange flere.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum