Blå Kors Danmark

Lokal genbrugsbutik er truet af lukning

Del
Mangel på frivillige presser genbrugsbutikken Cirkelines Æske, som sælger børnetøj og legetøj. Presset er så stort, at butikken risikerer at lukke, og et vigtigt familiearbejde mangler derved økonomisk støtte.

Efter i flere år kun at have haft åbent tre-fire gange om ugen, står det nu skidt til for den lille butik Cirkelines Æske på Blågårds Plads på Nørrebro.

Genbrugsbutikken sælger børnetøj og legetøj, og overskuddet går til arbejdet i Familienetværket Friends & Family, som er et familiearbejde ud fra kirken på Drejervej i samarbejde med Blå Kors. 

Butikken mangler i den grad frivillige, og kan derfor nu kun holde åbent én eftermiddag om ugen.

”Vi har mistet et par stærke kræfter, der på grund af arbejde ikke kan være med mere, så vi har hårdt brug for nye friske frivillige der vil være med”, siger Jytte Jensen, som er funktions- og områdeleder i Blå Kors Genbrug. 

Ifølge Jytte Jensen er der ellers masser af potentiale i butikken, som for år tilbage solgte for over 600.000 kroner om året, men som nu er ved at lukke på grund af manglende indtjening, fordi butikken mangler frivillige.

Mister penge til familiearbejde

Hos Familienetværket Friends & Family er man meget kede af tendensen.

”Det er jo overskuddet fra genbrugsbutikken der er med til at finansiere arbejdet med de ca. 70 familier vi har kontakt til”, siger Peter Mikkelsen fra Friends & Family og understreger:

”Uden overskuddet derfra vil mange aktiviteter og samlinger være svære at gennemføre”.

Da butikken kan få alt det børnetøj og legetøj, de vil fra andre Blå Kors-butikker, er der masser af godt genbrug til børnefamilierne, men det kræver både personer til at sortere og prismærke samt ekspedere ved kassen.

"Vi sætter alle sejl til i en kort periode, men må også sande, at der meget hurtigt skal ske noget, hvis butikken skal overleve," siger Jytte Jensen fra Blå Kors Genbrug. 

Kontakter

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Blå Kors Danmark
Suensonsvej 1
8600 Silkeborg

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye