Fiskeristyrelsen

Tilskudsordning på 34,5 mio. kr. skal gøre det kystnære og skånsomme fiskeri i Danmark mere bæredygtigt

Del
Rammerne for det kystnære og skånsomme fiskeri i Danmark skal styrkes. Derfor afsættes der nu 34,5 mio. kr. til at gøre fiskeriet mere bæredygtigt samt til at øge kvaliteten på afsætningen af kystfiskernes fangst. Ordningen bidrager samtidig til EU’s målsætning om en styrkelse af økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige fiskeriaktiviteter.

Øget kvalitet på fisk

Midlerne fra ordningen kan søges af kystfiskere, samt mindre havne og landingssteder. Kystfiskere kan eksempelvis få tilskud til køb af en køletrailer til opbevaring af fisk. En køletrailer vil kunne forbedre logistikken samt fangsthåndteringen og i sidste ende give en højere kvalitet på den fisk, der ender på middagstallerkenen.

Mere bæredygtigt fiskeri

For at sikre, at fiskeriet kan fortsætte i mange år frem, kan der også støttes løsninger, der kan gøre fiskeriet mere bæredygtigt. Det kan eksempelvis være ved at støtte omlægning til mere skånsomme redskaber, der kan reducere både miljøpåvirkning og CO2-udledning.

Tilskudsordningen er del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram for 2021-2027, som medfinansieres af EU-midler fra den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond.

Nøgleord

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Links

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye