AIDS-Fondet

AIDS-Fondet mister bevilling og opsiger 23 medarbejdere

Del
Organisationen fik ikke penge på SSA-reserven og lukker nu deres Checkpoint-klinikker i Odense og Aalborg

Før jul blev klinikkerne reddet på målstregen af en forlængelse af den eksisterende bevilling. Med fredagens resultat af SSA-forhandlingerne ser det nu ud til, at organisationen alligevel ikke får flere penge. Konsekvensen er, at AIDS-Fondets Checkpoint-klinikker i Aalborg og Odense må lukke og åbningstiden i Aarhus og København bliver markant skåret. Det betyder også opsigelse af 23 medarbejdere, der netop blev genansat i januar i forbindelse med forlængelsen.

”Jeg er rystet og ærlig talt skuffet over, at de resultater vi leverer, ikke betyder noget. Den eneste forklaring jeg kan se, er, at vi er blevet glemt. Vi havde en satspuljebevilling, men satspuljeordningen er lukket og vi har ikke haft en reel chance for at komme over på SSA-reserven”, siger AIDS-Fondets forebyggelseschef Thomas Hübertz. ”Antallet af brugere i vores klinikker er steget mere end 100% de sidste to år. Vi løfter en stor forebyggelses- og rådgivningsopgave, som det offentlige nu selv skal løfte. Og en stor del af vores brugere ønsker ikke at benytte det offentlige sundhedssystem, da de ikke føler sig trygge. De risikerer at blive tabt nu.”

AIDS-Fondets Checkpoint-klinikker testede næsten 12.000 mennesker for sexsygdomme i 2022. Checkpoint er populært. Tilbuddet har på nuværende tidspunkt ikke kapacitet til at hjælpe alle dem, der kommer. Hver uge bliver 40-50 personer afvist, fordi der ikke er tid nok. Med en nedskæring vil det tal blive endnu større.

”Klamydiaepidemien slog rekord i 2021, og gonorré og syfilis er i stigning. Vi risikerer, at mørketallet for sexsygdomme ryger i vejret. Og det har langt større konsekvenser. Både for den enkelte og for samfundet. Det er at gamble med sundheden”, siger Thomas Hübertz. ”Derudover viser vores tal fra den seneste måned, at vi ikke bare løfter en vigtig testopgave - vi når også de allermest udsatte. 33% af vores brugere rapporterer, at de har været udsat for grænseoverskridende oplevelser i forbindelse med sex og over halvdelen af vores brugere er LGBT+ personer. De føler sig trygge hos os. Hvor skal de nu gå hen?”

Civilsamfundet løfter en vigtig opgave, og er med til at bekæmpe ulighed i sundhed. Også den geografiske. Med lukningen af AIDS-Fondets Checkpoint-klinikker i Aalborg og Odense kommer det til at gå den forkerte vej.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om AIDS-Fondet

AIDS-Fondet
AIDS-Fondet
Vestergade 18E
1456 København K

88 33 56 00https://aidsfondet.dk/

AIDS-Fondet er en humanitær organisation, som arbejder for en verden, hvor ingen smittes med hiv, og hvor man kan have et godt liv, hvis man lever med hiv.
Organisationen blev stiftet i 1985, hvor der var behov for en privat organisation, der kunne rejse penge til forskning, information og patientstøtte.
Gennem årene er flere indsatser kommet til, og AIDS-Fondet er i dag den danske organisation, der arbejder dedikeret med bekæmpelse af hiv/aids – både nationalt og internationalt.

AIDS-Fondets formål er at:

  • forebygge hiv/aids
  • styrke forskningen i sygdommen
  • arbejde for bedre vilkår for mennesker, der lever med hiv
  • informere og rådgive befolkningen om hiv/aids til befolkningen
  • arbejde for sundheden blandt fondets målgrupper

Følg pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye