Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Nytårskur for hjemløse på Københavns Rådhus

Del
Fredag den 3. marts er de mest udsatte københavnere indbudt til den traditionsrige nytårskur på rådhuset af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. Pressen er også velkommen.

Der bliver budt på rådhuspandekager og hygge i den smukke Magistratsal, når overborgmesteren i dag åbner dørene til den årlige nytårskur for hjemløse og tidligere hjemløse på Københavns Rådhus.

Overborgmesteren glæder sig til at mødes med nogle af byens mest udsatte borgere: 

”København skal være en by for alle. Det gælder i høj grad også for de mange, der ikke har egen lejlighed med navn på døren. Dem skal vi passe på og hjælpe. Det har været min ambition lige siden, jeg startede i politik for over 20 år siden, og er det stadig. Jeg glæder mig til at byde de hjemløse varmt velkommen på Rådhuset,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Ved nytårskuren vil Københavns socialborgmester Karina Vestergård Madsen også deltage.

”I København har vi et mål om, at ingen mennesker skal være ufrivilligt hjemløse. Det er vigtigt for mig, at vi ved, hvordan vores politiske mål tages imod af dem, som vi forsøger at hjælpe. Og der skal også i fremtiden være tilbud til mennesker, der vælger et liv som hjemløs. For selvom hjemløse ikke har en fast adresse, så er København deres hjem,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen.

I de hjemløses organisation SAND glæder man sig også til arrangementet:

”Nytårskuren er en vigtig tradition, fordi den gør distancen mindre mellem top og bund. Det er en god mulighed for at se hinanden i øjnene”, siger Philip Andresen fra SAND Hovedstaden.

I år er det tiende gang, der bliver afholdt nytårskur for hjemløse på Københavns Rådhus. Arrangementet finder sted i Magistratsalen fredag den 3. marts kl. 15-15.40. Pressen er velkommen og opfordres til at komme i god tid.

Program:

Tid

Aktivitet

15.00

Gæsterne bliver budt velkommen i Magistratsalen

15.05

Overborgmesteren holder tale. Derefter er der tale ved socialborgmesteren og tale ved en repræsentant fra SAND Hovedstaden

15.15

Hjemløsekoret synger

15.20

Reception med rådhuspandekager og drikkevarer

15.40

Arrangementet forventes afsluttet.

Pressetilmelding
Pressen bedes tilmelde sig arrangementet inden fredag kl. 12 hos pressekonsulent Simon Kærup på 2492 6298 eller el1u@kk.dk

Mødetid for pressen senest 14.45 ved hovedindgangen. Medbring pressekort.

Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via Simon Kærup.

Kontakt til socialborgmester Karina Vestergård Madsen via Socialforvaltningens pressetelefon på 2325 6653.

Nøgleord

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye