Europabevægelsen

EU i ungehøjde: ”Det Europæiske Ungeråd” mødes for første gang

Del
Elever fra 8 danske ungdomsuddannelser skal frem mod sommerferien diskutere EU-politik i deres helt eget nye råd. Tirsdag den 7. marts mødes ”Det Europæiske Ungeråd” for første gang i København.

I dag mødes ”Det Europæiske Ungeråd” for første gang i København. 

Målet er, at Det Europæiske Ungeråd bliver repræsentanter for danske unges holdninger til EU. Ungerådet er et stående råd med skiftende, halvårlige temaer. Forårets tema er EU’s udenrigspolitik.

Efter tre workshops, hvoraf den ene starter i dag, skal de unge blive enige om et holdningspapir, som de skal præsentere for EU-politikere i Bruxelles til maj:

”Danske unge er enormt EU-positive, men de mangler en mulighed for aktivt at bidrage til den politiske debat om EU. Vi vil gerne give dem en direkte vej til nogle politikere, som omvendt får til at opgave at lytte til de unges forslag”, siger Jens-Kristian Lütken, landsformand i Europabevægelsen, der står for projektet.

I alt medvirker 10 gymnasieklasser fordelt på 8 gymnasier landet over. I hver klasse udvælges der en person, der repræsenterer sin klasse i Ungerådet og tager klassens perspektiver med.

Første workshop afholdes i dag den 7. marts hos Europabevægelsen i København fra kl. 9.00-16.00. Anden workshop afholdes den 22. marts og den tredje afholdes den 22.-23. april. Ungerådet tager til Bruxelles den 2.-4. maj.

Efter Bruxelles-turen afholder klasserne konferencer på deres egne gymnasier i løbet af maj.

De medvirkende gymnasier

Morsø Gymnasium

Herning Gymnasium

Aabenraa Statsskole

NEXT Vibenshus Gymnasium

Odense Katedralskole

Prins Henriks Skole

Rødkilde Gymnasium

Vejle Tekniske Gymnasium

Kontakter

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye