Dansk Kiropraktor Forening

Nakke- og lændesmerter koster samfundet milliarder og slår tusinder ihjel

Del
Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at der er brug for en langt mere struktureret tilgang til sygdomme i bevægeapparatet. Det mener Dansk Kiropraktor Forening.

Sundhedsstyrelsen har torsdag den 2. marts udgivet rapporterne 'Sygdomsbyrden i Danmark – risikofaktorer' og 'Sygdomsbyrden i Danmark – sygdomme'. Sygdomsbyrderapporterne estimerer sygdomsbyrden for 9 udvalgte risikofaktorer og 15 udvalgte sygdomme.

Rapporten viser at nakke- og lændesmerter tilsammen koster samfundet ca 40 mia. i tabt produktion og 12 milliarder i behandling. Hvert år koster sygdommene også ca 3600 mennesker livet.

Dansk Kiropraktor Forenings formand Michael Christensen glæder sig over, at rapporten sætter fokus på problemet, men mener at der er blevet sovet i timen:

- Siden den første sygdomsbyrderapport udkom i 2015, har vi været helt klar over, at nakke- og lændesmerter har været de med afstand dyreste lidelser for samfundet og de sygdomme som rammer flest. Alligevel er det blevet ignoreret. Men jeg håber da, at denne rapport får vækket politikerne, siger Michael Christensen der er formand i Dansk Kiropraktor Forening.

Et af problemerne er, at patienter med nakke- og lændesmerter ikke bliver tilbudt et sammenhængende evidensbaseret forløbsprogram.

- Der er brug for en samlet national plan for de patienter, der lider af smerter i bevægeapparatet. Som det er nu, er det tilfældigheder og i desværre også i mange situationer indholdet i patienternes pengepunge, der bestemmer. Rapporten viser tydeligt, at disse mennesker har brug for meget mere hjælp end de får i dag, siger Michael Christensen

Nøgleord

Kontakter

Michael ChristensenFormand for Dansk Kiropraktor Forening

Tlf:2083 8984

Links

Information om Dansk Kiropraktor Forening

Dansk Kiropraktor Forening
Dansk Kiropraktor Forening
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg

+45 3393 0400https://www.danskkiropraktorforening.dk/

Kiropraktorer har i alt 6 års uddannelse i klinisk biomekanik på SDU, og Dansk Kiropraktor Forening er organisationen for alle danske kiropraktorer og kiropraktorstuderende.

Foreningen blev grundlagt i 1925 og tæller idag over 1100 medlemmer. 

Dansk Kiropraktor Forening er en fagforening, der taler kiropraktorernes sag og forhandler vilkår, og er en brancheorganisation, der værner om og udvikler kiropraktorernes faglighed.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Kiropraktor Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Kiropraktor Forening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye