Boligsiden

Foråret starter med et lille fald i udbuddet af boliger

Del
Boligsidens nye udbudstal for primo marts viser et mindre, månedligt fald i antallet af huse og sommerhuse til salg, mens der for ejerlejlighederne er tale om et større fald. For alle boligtyper gælder det, at udbuddet er faldet flere måneder i træk.
Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Dem, som er på udkig efter en ny ejerbolig, har endnu en gang fået lidt mindre at vælge imellem.

Det fremgår af Boligsidens nye udbudstal for primo marts, som viser, at der i starten af forårets første måned er lidt færre boliger til salg end i måneden forinden.

Eksempelvis er der nu 29.943 huse til salg, hvilket konkret betyder, at huskøberne har 94 færre boliger at vælge imellem i forhold til sidste måned. For husene er der dermed reelt tale om en stagnering i udbuddet i form af det minimale, månedlige fald på 0,3 procent.

Det er tredje måned i træk, at antallet af huse til salg falder, hvilket står i kontrast til store dele af 2022, hvor boligudbuddet steg oven på handelsboomet under corona.

”De seneste udbudstal viser, at der fortsat er rigeligt med plads til flere boligsælgere. Selv om udbuddet nu er større sammenlignet med de seneste tre år, hvor der var ekstraordinær meget handelsaktivitet, er der tale om et yderst lavt niveau i et historisk perspektiv,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Særligt når det kommer til markedet for huse, synes det lave udbud at skyldes, at færre sætter boligen til salg. Vores foreløbige ugetal viser nemlig, at hussalget ligger omkring gennemsnittet fra årene 2015-2019 før corona, imens tilstrømningen af nye huse til salg er markant lavere i forhold til tidligere år. Det tyder med andre ord på, at købelysten er til stede, mens udvalget af boliger til salg stadig halter efter de tidligere års niveau.”

Her kan du se antallet af huse til salg i din kommune.

Større fald i udbuddet af lejligheder

Når det kommer til ejerlejligheder, var der ved indgangen til marts måned 7.323 styks at vælge imellem, hvilket er 3,5 procent mindre, end det var tilfældet for en måned siden.

Dermed er der nu 263 færre lejligheder at vælge imellem sammenlignet med for en måned siden. Og for lejlighedernes vedkommende, er der tale om et fald i udbuddet for fjerde måned i træk.  

For sommerhusene er der tale om et månedligt fald på 0,8 procent, og dermed er udbuddet af sommerhuse faldet fem måneder i træk.

”Overordnet set ser det ud til, at flere boligsælgere – uanset boligtype - fortsat har brug for at se tiden an og finde et stabilt fodfæste i den foranderlige tid, der fortsat hersker på boligmarkedet. Det bliver spændende at se, om flere vil sælge boligen, jo længere vi kommer ind i foråret, hvor der plejer at være mere handelsaktivitet,” siger Birgit Daetz.

Boligtype

Antal boliger til salg

Årlig ændring

Månedlig ændring

Villaer/rækkehuse

29.943

38%

-0,3%

Ejerlejligheder

7.323

43%

-3,5%

Sommerhuse

4.271

16%

-0,8%

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download
Grafen viser, hvor mange boliger der var til salg ved indgangen af en måned fra 2015 til primo marts 2023 (feb-23 i grafen) fordelt på boligtyper. Kilde: Boligsiden
Grafen viser, hvor mange boliger der var til salg ved indgangen af en måned fra 2015 til primo marts 2023 (feb-23 i grafen) fordelt på boligtyper. Kilde: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye