Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren deltager i markering af årsdagen for invasionen af Ukraine i FN i New York

Del
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen rejser til New York den 22. – 23. februar for at deltage i markeringen af årsdagen for Ukraine og sammen med de andre nationer lægge pres på Rusland. Ministeren vil bl.a. mødes med FN’s generalsekretær og Ukraines udenrigsminister samt afgive indlæg i FN’s Generalforsamling på vegne af de nordiske lande i forbindelse med afstemning om resolution om en retfærdig fred i Ukraine.

Ruslands ulovlige angreb på Ukraine, FN-pagten og den regelbaserede verdensorden har snart stået på i et år. Den ukrainske regering har i den forbindelse taget initiativ til en række internationale markeringer i New York i dagene op til årsdagen. Den danske udenrigsminister deltager sammen med en række ministerkolleger i markeringerne for at vise Danmarks stærke og ufravigelige støtte til Ukraine og det ukrainske folk.

Det er første gang, Lars Løkke Rasmussen besøger FN i New York som udenrigsminister. Han udtaler:

”Den 24. februar sidste år forandrede verden sig helt grundlæggende. Krigen kan slutte i morgen, hvis Putin ønsker det. Desværre er der intet, der tyder på, at hans oprindelige mål er forandret. Derfor er det så utrolig vigtigt, at verdens lande nu mødes her i FN – den internationale regelbaserede verdensordens vugge – med henblik på, at vise deres opbakning til en retfærdig og langsigtet fred i Ukraine.”

Udenrigsministeren mødes under besøget i New York blandt andet med FN’s generalsekretær António Guterres, Ukraines udenrigsminister Dmitro Kuleba og en række FN-ambassadører Afrika, Asien og Latinamerika. Ministeren deltager desuden i en ministermiddag med G7- og EU-landene samt Ukraine, med fokus på netop Ukraine.

For yderligere kontakt: Presserådgiver for udenrigsministeren Caroline Secher Andersen // +45 24625873 // caroan@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye