Udenrigsministeriet

Genopbygning af Ukraine - udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen tager danske virksomheder med til international konference

Del
Onsdag den 15. februar deltager udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i åbningen af konferencen RebuildUkraine i Warszawa. Med sig har han 28 danske virksomheder og to finansieringsinstitutioner som del af et erhvervsfremstød i samarbejde med Dansk Industri og Danish Board of District Heating

I Warszawa vil flere end 300 virksomheder mødes for at tage aktiv del i processen med at genopbygge Ukraine efter krigens ødelæggelser. De danske virksomheder kommer med konkrete løsninger på de mest presserende problemer i Ukraine, blandt andet sikring af vand- og varmeforsyning, vandkvalitet og infrastruktur. De vil møde beslutningstagere fra Ukraine og dermed få adgang til at få de rette samarbejder op at stå.

”Vi ønsker at træde ind i en ny fase i samarbejdet mellem Danmark og Ukraine. Vi skal bringe de danske virksomheders løsninger i spil for at løse problemerne på jorden samt skabe vækst og arbejdspladser i Ukraine. Det er en af byggeklodserne bag et stabilt samfund. Det er vigtigt, at når vi tænker langsigtet genopbygning, så er det ikke kun lappeløsninger, men job, infrastruktur og en fremtid, som ukrainerne kan se sig selv i – og have lyst til at vende hjem til og deltage i, når muligheden er der. Det er også nogle af de tanker, jeg har med i diskussionerne om den kommende fond, regeringen arbejder på,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Dansk-polsk samarbejde i en krisetid

Ud over åbningen af genopbygningskonferencen vil udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen holde sit første møde med sin polske udenrigsministerkollega Zbigniew Rau. Mødet vil blandt andet handle om den fortsatte støtte til Ukraine, sikkerhedspolitik og energipolitik.

”Polen yder som naboland en markant indsats i forhold til at koordinere og facilitere den hjælp, vi donerer til Ukraine. Det samarbejde er helt afgørende for, hvordan vi kan hjælpe. Men derudover er det også klart, at Polen som nabo til Danmark i Østersøen også spiller en stor rolle i forhold til vores fælles sikkerhed. Derfor er jeg glad for, at vi har mulighed for at mødes i Warszawa netop nu,” udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen mødes desuden med den polske europaminister Szymon Szynkowski vel Sęk. Ministrene vil drøfte centrale europapolitiske sager, herunder Polens seneste reformtiltag vedrørende domstolenes uafhængighed.

Nøgleord

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye