Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital er igen Danmarks bedste hospital

Del
Aarhus Universitetshospital bliver i dag kåret som Danmarks bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin. Efter at have haft titlen 13 år i træk, gik den i 2022 til Rigshospitalet, men nu er den altså tilbage i Aarhus.
Fejring af titlen som Danmarks Bedste Hospital. Foto: Tonny Foghmar
Fejring af titlen som Danmarks Bedste Hospital. Foto: Tonny Foghmar

For 14. gang kan Aarhus Universitetshospital lade sig kåre som Danmarks bedste hospital. For i dag kårer nyhedsavisen Dagens Medicin Aarhus Universitetshospital til landets bedste i avisens konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. Den bedste samlede patienttilfredshed samt det bedste hospital på det samlede hjerte-kar område er medvirkende til placeringen. Dertil kommer en førsteplads på hele 16 behandlingsområder.

Tillykke til AUH

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er imponeret over, at Aarhus Universitetshospital igen bliver kåret som Danmarks Bedste Hospital.

- Hospitalets ansatte gør hver dag en fantastisk indsats til gavn for patienter og pårørende. I en tid, hvor der er mange udfordringer i sundhedsvæsenet, glæder det mig, at AUH ligger i top hvad angår behandlingskvalitet. Det arbejde har jeg den største respekt for, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske hospitalet et stort tillykke, siger Anders Kühnau.

En sejr for tværfagligheden

Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, glæder sig over, at hospitalet har været i stand til at generobre titlen.

- Vores opgave er, at udrede og behandle patienter med høj kvalitet og sikre, at patienter og pårørende, der har brug for vores ekspertise oplever den 24-7. At vi bliver Danmarks Bedste Hospital igen, viser vores høje niveau i kvaliteten. Det kommer både til udtryk herhjemme og i vores optagelse i European University Hospital Alliance, som det eneste danske hospital, siger Poul Blaabjerg og fortsætter:

- Det er i høj grad medarbejderne - vores dygtige fagpersoner - som vi kan takke for årets titel. De har formået at fastholde den høje faglighed og det stærke samarbejde, som kendetegner Aarhus Universitetshospital. Endda i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres.

Behandlingskvalitet er vigtigst

Aarhus Universitetshospital får 16 1. pladser blandt de 53 behandlinger og undersøgelser, som er blevet vurderet i konkurrencen. Desuden får hospitalet en række 2. pladser og 3. pladser. Også på det samlede hjerte-kar område, ligger AUH som nummer 1.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet. Her ligger AUH i toppen på en delt førsteplads sammen med Hospitalsenhed Midt i Region Midtjylland.

Det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, mens patientstilfredsheden vægter 10 procent.

Aarhus Universitetshospital ligger nr. 1 i kategorien af store hospitaler – både når det drejer sig om behandlingskvalitet og patienttilfredshed.

De 16 behandlingsområder

Aarhus Universitetshospital har vundet 1. pladsen inden for følgende 16 behandlingsområder:

 • Carotis trombendarterektomi
 • Bypass
 • Hjernekræft
 • Lungekræft (delt med Rigshospitalet)
 • Modermærkekræft (delt med Vejle + Aalborg Universitetshospital)
 • Kræft i bugspytkirtel (sammen med Odense Universitetshosptial + Rigshospitalet)
 • Livmoderhalskræft
 • Kroniske myeloide sygdomme (sammen med Herlev Sygehus)
 • Myelodysplastiske syndromer (sammen med Rigshospitalet)
 • Myelomatose
 • Kræft i spiserør, mavesæk og mavemund
 • Apopleksi (stroke)
 • Hjernehindeblødning
 • Fødsler (sammen med Gødstrup + Thisted)
 • Tidlig graviditet
 • Nyretransplantation

Placeringerne blandt de store hospitaler er følgende:

 1. Aarhus Universitetshospital, samlet score indekstal 95,7
 2. Aalborg Universitetshospital, samlet score indekstal 93,1
 3. Odense Universitetshospital, samlet score indekstal 92,9
 4. Rigshospitalet, samlet score indekstal 91,9

Kontakter

Anders Kühnau (A)Regionsrådsformand i Region Midtjylland

Formand for Danske Regioner
Kontakt via pressevagten

Tlf:7841 0666kuhnau@rr.rm.dk

Billeder

Fejring af titlen som Danmarks Bedste Hospital. Foto: Tonny Foghmar
Fejring af titlen som Danmarks Bedste Hospital. Foto: Tonny Foghmar
Download
Regionsrådsformand for Region Midtjylland Anders Kühnau (A) ønsker tillykke til AUH. Foto: Tonny Foghmar
Regionsrådsformand for Region Midtjylland Anders Kühnau (A) ønsker tillykke til AUH. Foto: Tonny Foghmar
Download

Links

Information om Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 99
8200 Aarhus

24792436http://www.auh.dk

Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.

Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.  

Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

Bedre hjælp til børn og unge med BED2.7.2024 14:11:36 CEST | Pressemeddelelse

Binge Eating Disorder (BED) er den mest udbredte spiseforstyrrelse, men få kender lidelsen - især når det gælder børn og unge. Nationalt Center for Overvægt lancerer nu et screeningsværktøj og informationsmaterialer til at understøtte praktiserende læger i at forstå og opdage BED hos børn og unge. Projektet, finansieret af Sundhedsstyrelsen, inkluderer også viden og videoer til pårørende og de unge om BED, og hvordan de får hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye