E.ON Danmark

E.ON og Small Danish Hotels gearer op med grøn strøm til elbiler

Del
Elbiler triller i stigende grad ind på p-pladsen hos kroer og hoteller. Nye ladestandere fra E.ON skal løfte servicen for elbilgæster og styrke elbil-infrastrukturen i Danmark.
Flere kroer og hoteller i Small Danish Hotels kan nu sætte strøm til gæsternes elbiler i samarbejde med E.ON, som opstiller ladestandere ved hotellerne.
Flere kroer og hoteller i Small Danish Hotels kan nu sætte strøm til gæsternes elbiler i samarbejde med E.ON, som opstiller ladestandere ved hotellerne.

Salget af elbiler er stærkt stigende. Ifølge Danmarks Statistik steg bestanden af elbiler i Danmark med hele 69 procent i 2022, og der ruller nu 112.700 danskindregistrerede elbiler rundt på det danske vejnet. I 2021 var antallet 66.600. Tilsvarende kører der i dag 600.000 elbiler med norske nummerplader, og det får nu Danmarks største hotelkæde til at styrke kædens grønne linje med flere elbil-parkeringspladser med opladning på kædens knap 70 hoteller. Den grønne oprustning sker i samarbejde med E.ON Drive Infrastructure, der har et af Danmarks største ladenetværk til elbiler med strøm fra vedvarende energi.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel fra hotelgæster med elbil, og det vil vi gerne imødekomme. Tidligere var energikilden til gæsternes transportløsninger ikke en naturlig del af hotel- og hospitalitybranchen, men i dag er det nærmest en hygiejnefaktor. Mange norske gæster kommer i elbil, og tendensen går samme vej blandt danske gæster. Vi vil gerne være et skridt foran, og derfor er vi godt tilfredse med den grønne distributionsaftale med E.ON”, siger Finn Kræfting, som er administrerende direktør i Small Danish Hotels.

Samarbejdet med E.ON betyder, at energiselskabet kan indgå aftaler med de enkelte hoteller om etablering og drift af el-ladestandere på overnatningsstederne. Hotellerne stiller i princippet parkeringspladser til rådighed, mens E.ON står for drift, service og vedligehold. Hotellet skal således ikke bekymre sig om hverken forbrug, afregning eller service. Den el, der bruges i E.ONs netværk, er certificeret fra vedvarende energikilder.

I E.ON Drive Infrastructure ser man samarbejdet med Small Danish Hotels som en mulighed for at styrke el-infrastrukturen i Danmark og etablere ladeinfrastruktur til både turister og elbilister lokalt.

”Vi ønsker at tilbyde en bred vifte af opladningsmuligheder over hele landet. Vi er overbeviste om, at det ikke kun er overnattende gæster på hotellerne, der vil få gavn af de nye ladestandere, men også elbilister, som foretrækker at bruge ladetiden til en god kop kaffe eller et måltid. Hotelgæsterne kan samtidig lade op under dynen på en hyggelig kro eller et hotel”, siger Anders Krag, Managing Director i E.ON Drive Infrastructure Denmark.

El-parkeringspladserne kan benyttes af både hotelgæster og elbillister på farten. Via E.ON Drive appen kan bilister finde de enkelte lokationer med lademuligheder. Med Small Danish Hotels’ hoteller i puljen vokser elbilnetværket, og det vil blive taget godt imod af både danske og norske elbillister, mener hotelkædedirektøren.

”Der kan være langt mellem strømstikkene til elbiler, når man kommer lidt ud på landet, så hotellernes lademuligheder gør det nemmere for bilister at være med på den grønne bølge. Vi er meget glade for at give et skub til den grønne omstilling, der samtidig understøtter den generelle infrastruktur i Danmark”, siger Finn Kræfting.

Godt en tredjedel af kædens kroer og hoteller har indtil videre tilsluttet sig aftalen. Det er Agerskov Kro og Hotel, Purhus Kro, Billum Kro, Gram Slotshotel, Benniksgaard Hotel, Hotel Thinggaard, Nymindegab Kro, Sdr. Omme Kro, Refborg Hotel Billund, St. Binderup Kro, Hotel Montra Sabro, Hotel Tønderhus, Hindsgavl Slot, Hotel Fjordgaarden, Tyrstrup Kro, Strandhotellet Vedersø, Abild Kro og Hotel, Hotel Gilleleje Strand med flere. Dertil har en stor del af kædens hoteller allerede etableret egne løsninger, så hotelkæden er godt rustet til at servicere elbilgæster.

Der er mulighed for at installere forskellige ladestandere på hotellerne, både lynladning, hurtigladning og byladere.

For yderligere information

Tina Baungaard-Jensen hos Small Danish Hotels’ kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

eller

Vibeke Agerdal Kristiansen, Head of PR & Public Affairs, E.ON, på +45 3038 6164 eller Vibeke.agerdal@eon.dk

Om Small Danish Hotels

Small Danish Hotels er landets største hotelkæde for privatejede overnatningssteder og tæller 67 kroer, hoteller, slotte og badehoteller, hvoraf de fleste tilbyder møde- og konferencefaciliteter. Hotellerne er fordelt over hele Danmark. Small Danish Hotels tilbyder skræddersyede ferie- og weekendophold med fokus på blandt andet wellness, gourmet, golf, vandring og cykling. Selvom overnatningsstederne er vidt forskellige, er nøgleordene de samme; den personlige gæstfrihed, fokus på kvalitet samt øje for de små detaljer, der sætter rammerne om et behageligt ophold.

E.ON

E.ON står bag et af Danmarks største ladenetværk til elbiler og leverer opladning til private, erhverv og den offentlige sektor. E.ON leverer også store ladeparker til eltaxier, elbusser og ellastbiler. Al strøm i ladenetværket er certificeret grøn strøm.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Flere kroer og hoteller i Small Danish Hotels kan nu sætte strøm til gæsternes elbiler i samarbejde med E.ON, som opstiller ladestandere ved hotellerne.
Flere kroer og hoteller i Small Danish Hotels kan nu sætte strøm til gæsternes elbiler i samarbejde med E.ON, som opstiller ladestandere ved hotellerne.
Download
Download
Download
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Energi til mere

E.ON Danmark leverer bæredygtige energiløsninger og rådgivning til danskerne. Vi udvikler, bygger og driver ladeløsninger til din elbil og fjernvarme til dit hus, lejlighed, virksomhed eller kommune. Vi omdanner restprodukter til biogas til gasnettet og omstiller den tunge transport til biogas og el. Med baggrund i vores mange år på markedet, solid kapital i ryggen og vores dygtige specialister kan vi rådgive dig til at vælge de bedste energiløsninger.

Vi stræber altid efter at være en attraktiv leverandør, samarbejdspartner og arbejdsplads. Her hjælper vi hinanden på tværs af afdelinger, så du kan få den bedste service og mest fleksible løsninger.

Vi giver dig energi til mere.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye