Haderslev Kommune

Afgørelse i byretten i sag om Sundplejen

Del
Haderslev Kommune ophævede i september 2021 deres kontrakt med Sundplejen om hjemmehjælp til borgerne og politianmeldte samtidig virksomheden for uberettiget at opkræve betaling for hjælp, da man mente, de ikke havde udført den bestilte hjælp hos borgerne. Efterfølgende stævnede Sundplejen Haderslev Kommune for uberettiget at ophæve kontrakten. Det er den sag, der nu er faldet dom i. Politianmeldelsen ligger fortsat hos politiet, der efterforsker sagen.

”Vi har modtaget dommen og skal nu bruge noget tid på at vurdere, hvordan vi forholder os til den” siger Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør i Social og Sundhed i Haderslev Kommune.

Retten har afgjort, at Haderslev Kommune skal udbetale det tilbageholdte beløb for den periode, hvor kommunen havde kontrakt med Sundplejen frem til ophævelsen af kontrakten den 15. september 2021.

Sundplejen har derimod ikke fået medhold i deres krav om erstatning for tab af den forventede omsætning for de følgende tre måneder i kontraktperioden.

Det betyder, at Haderslev Kommune ikke skal betale det samlede krav fra Sundplejen på 4.820.165 kr. men alene det tilbageholdte beløb på 771.560 kr.

Dommerne har i afgørelsen lagt vægt på, at beviset for misligholdelsen ikke var klart nok, selvom de vurderer nogle af Sundplejens registreringer som påfaldende.

”Vi har undervejs i sagen haft for øje, at borgerne får leveret den hjælp, de har krav på, og at kommunen får leveret den ydelse, vi betaler for. Det har sagen ikke entydigt vist, at vi gør. Derfor vil vi nu overveje vores næste skridt”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye