Nuuday

Nuuday afslutter 2022 med fornyet vækst på forbrugerbredbånd for første gang i næsten syv år, stigning på 14,3 pct. i underliggende EBITDA samt betydelige forbedringer i både kundeoplevelse og kundetilfredshed

Del
Nuudays virksomhedstransformation leverede klare fremskridt i 4. kvartal med gode resultater inden for de strategiske kerneområder mobil og bredbånd til forbrugere, hvor kundebasen på bredbånd til forbrugere voksede for første gang siden 1. kvartal 2016. Net Promoter Scoren (bNPS) er steget markant som konsekvens af Nuudays investering i en forbedret kundeoplevelse, mens underliggende EBITDA steg med 14,3 % som følge af de kommercielle resultater inden for kerneområder og en forbedret drift.
Nuuday præsenterer i dag regnskab for sidste kvartal af 2022. Det viser blandt andet fornyet vækst på forbrugerbredbånd for første gang i næsten syv år.
Nuuday præsenterer i dag regnskab for sidste kvartal af 2022. Det viser blandt andet fornyet vækst på forbrugerbredbånd for første gang i næsten syv år.

Kundebasen på bredbånd til private voksede i årets sidste kvartal med 1.000 abonnementer, hvilket er første gang siden 1. kvartal 2016*. Samtidig rundede Nuudays bredbåndsselskab Hiper milepælen på 100.000 kunder ved indgangen til 2023, mens abonnentsbasen for højhastighedsbredbånd (coax og fiber) samlet set steg med 3 % som følge af kontinuerlig konvertering af abonnenter fra DSL. Det strategiske nøgleområde for mobiltjenester fortsatte væksten fra årets første tre kvartaler og voksede med 5.000 abonnementer, hvor stærk vækst i forbrugerbasen opvejede et mindre tab i erhvervssegmentet.

Tv-kundebasen fortsatte den nedadgående tendens, men i et opbremset tempo med 2.000 færre abonnementer, hvor det strukturelle fald i markedet blev opvejet af stærk forbrugerinteresse for Nuudays nye tv- og streamingtilbud YouSee Play, der blev lanceret i 3. kvartal*. Nuuday lukkede OTT-tjenesten YouTv ved udgangen af Q4, eftersom OTT-tilbuddet nu er fuldt integreret i YouSee Play.

Serviceomsætningen faldt i fjerde kvartal med 0,9% YoY og landede på DKK 3.297 mia., mens serviceomsætningen samlet steg med 0,5% over hele året. Underliggende EBITDA (ekskl. transformationsomkostninger) blev forbedret med 14,3% YoY takket være gode kommercielle resultater i kombination med en 6,5%-reduktion i underliggende driftsomkostninger (ekskl. transformationsomkostninger) YoY. Samlet faldt underliggende EBITDA med 3,1% for hele året.

Forbedring af kundeoplevelsen er en central del af Nuudays transformationsprogram, der blev lanceret i 2021. Det indbefatter blandt andet en bedre levering af fiber. Fiberleveringspræcision - målet for kunder, der modtager deres installation på den bestilte dag - steg i 2022 fra kun 20% i begyndelsen af året til 70% i begyndelsen af 4. kvartal, ligesom leveringstiden blev næsten halveret. Nuudays overordnede kundeoplevelsesprogram lykkedes også med at øge den samlede Net Promoter Score (bNPS) med +6 point i gennemsnit YoY, med markante forbedringer hos YouSee og TDC Erhverv. Der har særligt været en klar forbedring af kundeserviceopfattelsen i 4. kvartal efter implementeringen af den nye cxm-platform Genesys.

"Jeg er virkelig tilfreds med vores Q4-resultat. At bredbånd til private vokser igen for første gang i næsten syv år, er en vigtig milepæl og et klart tegn på, at vi er på rette vej. Jeg tror, at vores kunder lægger mærke til vores investeringer i en bedre kundeoplevelse, hvilket har lagt grundlaget for gode kommercielle og finansielle resultater. Vi er nu i gang med at høste de første fordele ved vores transformation, og vi ser alle frem til at levere endnu flere fremskridt i 2023”, siger Nuudays CEO, Jon James.

*I fjerde kvartal 2018 var der en stigning som følge af M&A.

**Fremover vil antallet af tv-abonnementer blive rapporteret på årsbasis pga. af reviderede oplysningsforpligtelser som led i gældsrefinansieringen af Nuuday samt for at sikre bedre overensstemmelse med rapportering fra Nuudays konkurrenter.

Kontakter

Billeder

Nuuday præsenterer i dag regnskab for sidste kvartal af 2022. Det viser blandt andet fornyet vækst på forbrugerbredbånd for første gang i næsten syv år.
Nuuday præsenterer i dag regnskab for sidste kvartal af 2022. Det viser blandt andet fornyet vækst på forbrugerbredbånd for første gang i næsten syv år.
Download

Information om Nuuday

Nuuday
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://nuuday.dk/

Om Nuuday
Nuuday består af en række stærke brands, der tilsammen leverer innovative digitale services inden for TV, bredbånd, netværk og telefoni til private kunder og virksomheder. YouSee, Telmore, Hiper og eesy servicerer danskere på tværs af alder, køn og bopæl på privatmarkedet. På erhvervsmarkedet servicerer Nuuday mindre såvel som store erhvervsvirksomheder med TDC Erhverv og Relatel. Nuuday beskæftiger omkring 3.700 medarbejdere på tværs af Danmark og har ca. 6 mio. privat- og erhvervskundeforhold.

Læs mere om Nuuday på nuuday.dk.

Følg pressemeddelelser fra Nuuday

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nuuday

Flere kanaler og mere indhold på vej til YouSee-kunder: YouSee og Warner Bros. Discovery udvider samarbejdet21.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

YouSee og Warner Bros. Discovery udvider nu sit samarbejde til også at inkludere den spritnye tjeneste Max samt otte af Warner Bros. Discoverys lineære kanaler. Det betyder, at YouSees tv- og streaming-kunder får glæde af endnu flere store oplevelser og mere fantastisk indhold. Samtidig vil indhold fra Warner Bros. Discovery opnå endnu større rækkevidde i Danmark.

Bedst i test: Kunder hos Nuudays brands er for niende år i træk koblet på Danmarks bedste landsdækkende 5G mobilnet7.5.2024 10:13:33 CEST | Pressemeddelelse

Teknologisk Institut har igen målt mobilnetværksoplevelsen i Danmark. Den omfattende test dokumenterer, at oplevelsen på TDC NET’s mobilnetværk både på landsplan og i alle fem regioner er ”markant bedre” end konkurrenternes. Det er niende år i træk, at TDC NET topper Instituttets måling. Dermed leverer Nuudays brands YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Eesy og Relatel, som opererer eksklusivt på netværket, landets bedste mobilnetværksoplevelse til kunderne.

Nuuday leverer vækst i serviceomsætningen drevet af mobil og fiber samt rekordhøj kundetilfredshed8.3.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Nuuday afsluttede 2023 med ca. 2% vækst i serviceomsætningen i Q4, hvor mobiltjenester kom tilbage på vækstsporet med 9.000 nye abonnenter. Det bragte den samlede kundetilvækst op på 20.000 nye mobilkunder i 2023. Nuuday leverede også den højeste kundetilfredshed i virksomhedens historie, samtidig med at Nuuday gik i luften med første fase af sin nye IT-platform Dawn, som kommer til at udgøre rygraden i det transformerede Nuuday.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye