Astma-Allergi Danmark

Årets pollensæson er begyndt

Del
Astma-Allergi Danmark skyder årets pollensæson i gang og begynder derfor at udsende Dagens Pollental.
Hasselrakler. Foto: Astma-Allergi Danmark
Hasselrakler. Foto: Astma-Allergi Danmark

De første forårspollen fra elletræer og hasselbuske er gået i Astma-Allergi Danmarks pollenfælde. Sæsonen for kløende øjne og løbende næser er derfor begyndt for de op mod en million danskere med pollenallergi.

Sæsonen skydes i gang med pollental for el på 1 og hassel på 3 i Østdanmark og et pollental for el på 1 og hassel på 1 i Vestdanmark.

Det kommer ikke som en overraskelse, at der nu dukker pollen op i pollenfælden, fortæller Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark:

– Vi har faktisk haft vores pollenfælde i gang siden den 2. januar, fordi vejret har været så lunt. Og har du allerede mærket høfebersymptomer, kan det skyldes, at hassel og el har blomstret tidligere lokalt, for eksempel i din eller naboens have, på grund af favorable forhold i temperatur og placering, siger Mathilde Kloster.

Hvor slem sæsonen bliver for dem med pollenallergi, afhænger af vind- og vejrforhold. Milde vejrforhold med lune temperaturer og solskin giver normalt flest pollen.

Ny pollenkalender varsler om intense pollensæsoner i fremtiden

Astma-Allergi Danmarks Pollentælling har gennem mere end 40 år målt Dagens Pollental, og den trykte Pollenkalender og appen Dagens Pollental har fungeret som dagligt hjælpemiddel for både pollenallergikere og læger i årtier. Sidste år udkom pollenkalenderen i en ny og opdateret udgave.

Ved at sammenholde data fra de sidste tre årtier med aktuelle tal kan foreningen konstatere, at udviklingen ikke taler til allergikernes fordel.

I den nye pollenkalender fra Astma-Allergi Danmark, som du kan finde her, ses det, at pollenmængden, for blandt andet birkepollen, er steget markant. Desuden ses en tendens til at sæsonen begynder tidligere på året og slutter senere.

Klimaforandringer og vildtvoksende græs i byerne er nogle af de faktorer, som har været med til at forlænge pollensæsonen. Læs hvorfor her.

Styr sikkert gennem sæsonen med femdøgns-pollenprognose

Astma-Allergi Danmark tilbyder en lang række gratis pollenservices, så man kan holde sig opdateret og justere sin behandling løbende. 

Hvis man har allergi over for pollen, kan det være en god idé at følge med i de daglige pollenmålinger, da et højt pollental for mange medfører værre symptomer.

Gør som 400.000 andre og hent Astma-Allergi Danmarks app, Dagens Pollental. Appen er en god hjælp at have i lommen gennem pollensæsonen. Udover dagens pollental, indeholder appen en af Europas første femdøgnsprognoser for pollen.

Med prognosen kan man få en pejling om pollenmængderne de kommende dage – nøjagtig ligesom vejrudsigten varsler om mængden af sol, regn og vind, så man kan tilrettelægge sin behandling derefter.

• Hent Dagens Pollental gratis i App Store eller på Google Play
• Få rådgivning på tlf. 43 43 42 99 mandag til fredag 9-12 samt onsdag 16-18
• Modtag en daglig pollenmail med pollental og nyheder https://hoefeber.astma-allergi.dk/pollenmail

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt:


Andreas Westergaard, kommunikationschef, tlf.: 53 59 32 80

Billeder

Hasselrakler. Foto: Astma-Allergi Danmark
Hasselrakler. Foto: Astma-Allergi Danmark
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye