Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Ministerier er blevet bedre til at tænke digitalisering ind i ny lovgivning

Del
En ny rapport om indsatsen for digitaliseringsklar lovgivning viser, at ministerierne er blevet bedre til at tænke digitalisering ind i lovgivning fra start.

Siden 2018 har al ny lovgivning skullet være klar til digitalisering. Det betyder, at ministerierne i det lovforberedende arbejde skal have fokus på implementering og nem, digital administration af nye regler. På den måde bliver det nemmere at skabe løsninger til borgere og virksomheder, som er enkle, og hvor data er brugt smart.

Hvert år får Folketinget en status på arbejdet med digitaliseringsklar lovgivning. Årsrapporten for 2021/22 viser, at ministerierne er blevet bedre til at fremsætte lovgivning, der er klar til digitalisering.

Fra 2019 til 2022 er andelen af lovforslag, hvor anbefalinger til at gøre lovgivningen digitaliseringsklar er indarbejdet helt eller delvist, steget fra 66 til 80 pct.

’’Jeg glæder mig over, at der et øget fokus på at tænke digitalisering ind i lovgivningen. Digitale løsninger er afgørende for, at vores velfærdssamfund kan levere en høj kvalitet til borgerne. De nye digitale løsninger er også med til at forenkle, så vi undgår unødigt bureaukrati,’’ siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Udlandet kigger nysgerrigt mod Danmark, når det gælder de danske erfaringer med digitaliseringsklar lovgivning. Sidste år har Danmark blandt andet hjulpet den tyske regering med at indføre et digitalt tjek af al ny lovgivning.

Indsatsen er i Danmark forankret i Digitaliseringsstyrelsen, som screener ministeriernes lovforslag.

Af tidligere eksempler på digitaliseringsklar lovgivning kan nævnes miljøzonerne i Aalborg, Odense, Aarhus, Frederiksberg og København, hvor kameraer automatisk aflæser nummerpladerne, hvilket er med til at fastslå, om køretøjerne, der kører i miljøzonen, overholder miljøzonereglerne.

Læs årsrapport for indsatsen med digitaliseringsklar lovgivning 2022 her.

Kontakter

Information om Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

+45 72 28 24 00https://digmin.dk/

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Ny undersøgelse: Over halvdelen af 16-17-årige kvinder har været udsat for uønskede befamlinger, trusler, seksuel afpresning eller seksuelle overgreb5.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Seksuel chikane og sexistisk adfærd er for første gang nogensinde undersøgt på tværs af samfundet. Undersøgelsen har særligt fokus på unges oplevelser af seksuel chikane på blandt andet arbejdspladsen, på uddannelsen, i fritiden og på nettet. Undersøgelsen sætter også fokus på, hvordan omgivelserne reagerer på seksuel chikane.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye