Kriminalforsorgen

Justitsministeren åbner pop-up-uddannelse i Esbjerg

Del
For at styrke rekrutteringen åbner kriminalforsorgen for anden gang en såkaldt pop-up-skole. 15 elever er begyndt på skolen i Esbjerg.

Mandag den 23. januar klipper justitsminister Peter Hummelgaard det røde bånd, når kriminalforsorgen officielt åbner dørene til den nye pop-up-uddannelse i Esbjerg.

Pressen er inviteret fra klokken 12.00 på adressen Stormgade 47, 6700 Esbjerg (i idrætshallen).

Foruden ministeren vil kriminalforsorgens direktør, Ina Eliasen, samt borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen, være til stede på dagen. Derudover vil skolens elever, lærere og elever være til stede samt øvrige repræsentanter fra kriminalforsorgen samt Fængselsforbundet.

Programmet for dagen er som følger:

  • Kl. 12.30 – 12.35                   Velkomst v/ direktør Ina Eliasen
  • Kl. 12.35 – 12.45                   Tale v/ justitsminister Peter Hummelgaard
  • Kl. 12.45 - 12.55                   Tale v/direktør for kriminalforsorgen Ina Eliasen
  • Kl. 12.55 – 13.05                   Tale v/borgmester for Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen
  • Kl. 13.05 – 13.15                   Rødt bånd klippes og uddannelsescentret erklæres åben
  • Kl. 13.35 - 13.50                   Der vil være mulighed for interviews med justitsminister Peter Hummelgaard, direktør Ina Eliasen og borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Pop-up-uddannelsen er en del af flerårsaftalen for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021. Flerårsaftalen fastlægger de økonomiske rammer og overordnede mål for kriminalforsorgens opgaveløsning i perioden 2022-25.

Pop-up-skolerne etableres som led i at styrke kriminalforsorgens rekrutteringsindsats. På den vis er pop-up-skolerne et nyt værktøj, hvor kriminalforsorgen rykker uddannelserne derhen, hvor der er størst rekrutteringspotentiale og -behov. Med skolen i Esbjerg øges rekrutteringsgrundlaget i forhold til Renbæk Fængsel og Sdr. Omme Fængsel, da nye, potentielle fængselsbetjentelever i nærområdet får kortere til uddannelsen end tidligere.

Med flerårsaftalen er der desuden indført fuld løn under hele uddannelsen. Ud over Esbjerg er der indtil videre oprettet en pop-up-skole i Odense.

Kriminalforsorgen har derudover permanente skoler i Birkerød, Nykøbing Falster og Møgelkær ved Horsens.

Næste optag til kriminalforsorgens uniformerede uddannelser (fængselsbetjent, transportbetjent og værkmester) er den 1. april 2023. Den officielle ansøgningsfrist til studiestart i april var den 16. januar 2023, men alle indkomne ansøgninger frem mod den 1. februar 2023 vil blive behandlet med henblik på at maksimere antallet af optagne elever til april.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen
Strandgade 100
1401 København K

7255 5555https://www.kriminalforsorgen.dk/

Kriminalforsorgen driver landets fængsler og arresthuse, og vi fører tilsyn med dømte. Sammen med de andre myndigheder i retssystemet begrænser vi kriminalitet og skaber tryghed i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye