Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren på nordisk rundrejse med fokus på styrket sikkerhedspolitisk samarbejde

Del
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen tager i dag hul på en nordisk rundrejse, når han mødes med den svenske udenrigsminister i Stockholm. På dagsordenen er blandt andet NATO, sikkerhed i Østersøregionen, Ukraine, Sveriges EU-formandskab og energikrisen.

Danmark har et nært forhold til vores nordiske naboer. I denne uge gennemfører udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen en første rundrejse i Norden for blandt andet at diskutere, hvordan man kan styrke det nordiske sikkerhedspolitiske samarbejde.

Mandag rejser udenrigsministeren til Stockholm, hvor han vil mødes med sin svenske udenrigsministerkollega, Tobias Billström. Fredag besøger Lars Løkke Rasmussen Helsinki, hvor Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto vil tage imod den danske udenrigsminister.

Danmarks bilaterale forhold til Sverige og Finland vil være på dagsordenen på møderne, ligesom ministrene vil drøfte Sverige og Finlands NATO-ansøgninger og mulighederne for et øget samarbejde om sikkerhed i Norden og Østersøregionen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Med krig i Europa og spændinger i hele Østersøregionen, bliver vi nødt til at stå endnu tættere sammen i Norden. Vi skal skyde nye vitaminer ind i det nordiske samarbejde om sikkerhedspolitik. Danmarks afskaffelse af forsvarsforbeholdet og kommende svensk og finsk medlemskab af NATO giver en unik mulighed for nyt nordisk momentum. Det ser jeg meget frem til at tale med mine kollegaer fra Sverige og Finland om i denne uge. Vi nordiske lande må i fællesskab tage et større ansvar på os.”

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen // 20 18 95 93 // vicboy@um.dk

Nøgleord

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye