Codan Forsikring

Vind i stormstyrke på vej: Sådan sikrer du huset

Del
Et kraftigt blæsevejr med vindstød af stormstyrke er på vej hen over landet. Codan har sendt SMS-varsel til kunder, der forventes at få mest blæst, og råder danskerne til at gennemgå og sikre huset, inden det kraftige blæsevejr rammer.
DMI har varslet farligt vejr i det meste af landet.
DMI har varslet farligt vejr i det meste af landet.

DMI har udsendt varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke i det meste af landet. Hos Codan har man sendt varslet ud til potentielt berørte kunder via SMS med gode råd og har gjort sit beredskab klar til, at kunder kan få hjælp, hvis uheldet er ude.

- Vi ønsker at rådgive og hjælpe vores kunder til at forebygge skader. Derfor har vi sendt varslings-SMS’er ud til dem, som kan være mest berørt. I vindstød af stormstyrke er det typisk tagsten, der i forvejen sidder løst, som kan blæse af, hvor vand kan trænge igennem. Det er også havemøbler og trampoliner, der blæser ind i f.eks. drivhuset samt grene fra ældre træer, der knækker af og rammer huset, fortæller Henrik Bundgaard, koncerndirektør hos Alm. Brand Group, som Codan er en del af.

Selskabet forventer at se en stigning i skader, hvis varslingen om vind i stormstyrke holder:

- Vi opfordrer til gå haven i gennem for løse genstande, der kan blæse væk og sikre, at trampolinen er forsvarligt fastgjort. Det er også en god idé at gennemgå taget for utætheder eller løse tagsten, da vind kan gøre en begyndende skade værre og vand kan trænge igennem utæthederne, siger Henrik Bundgaard.

Hvert år ser selskabet tusindvis af skader på huse og sommerhuse, når vind af stormstyrke eller storme begynder at ramme Danmark.

- Det kan få store økonomiske konsekvenser, hvis man ikke sikrer sin bolig, siger Henrik Bundgaard.

Sådan er du dækket

Du er dækket af din indbo- eller husforsikring hos Codan, hvis skaderne opstår i forbindelse med vindstød af stormstyrke, oplyser Henrik Bundgaard.

Du kan se, om der har været vindstød i stormstyrke i dit område, når du anmelder skaden, på forsikringsvejret.dk: Forsikringsvejret - Vindstød, skybrud eller lynnedslag i Danmark

Sådan sikrer du dit hus:

Før

  • Gennemgå huset fra kælder til kvist. Tjek især taget for løse tagsten.
  • Beskær træer, der står tæt på huset.
  • Fjern trampolin, havemøbler, grill, krukker og andre løse ting fra haven.
  • Hvis du har en kælder, skal du fjerne ting fra gulvet, da stormen ofte medfører regn og vandskader.

Under

  • Sørg for, at alle vinduer forbliver lukket.

Efter

  • Meld skaden så hurtigt som muligt til dit forsikringsselskab.
  • Dæk ituslåede vinduer med træplader eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.
  • Hvis taget er alvorligt skadet, så fjern værdifulde genstande fra dit hjem, så de ikke bliver ødelagt.
  • Gem kvitteringer fra materialeindkøb og håndværkerassistance.
  • Tag fotos af de ting, som er ødelagt

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DMI har varslet farligt vejr i det meste af landet.
DMI har varslet farligt vejr i det meste af landet.
Download
"I vindstød af stormstyrke er det typisk tagsten, der i forvejen sidder løst, som kan blæse af, hvor vand kan trænge igennem. Det er også havemøbler og trampoliner, der blæser ind i f.eks. drivhuset samt grene fra ældre træer, der knækker af og rammer huset," fortæller Henrik Bundgaard, koncerndirektør hos Alm. Brand Group, som Codan er en del af.
"I vindstød af stormstyrke er det typisk tagsten, der i forvejen sidder løst, som kan blæse af, hvor vand kan trænge igennem. Det er også havemøbler og trampoliner, der blæser ind i f.eks. drivhuset samt grene fra ældre træer, der knækker af og rammer huset," fortæller Henrik Bundgaard, koncerndirektør hos Alm. Brand Group, som Codan er en del af.
Download

Information om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Midtermolen 7
2100 København Ø

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet af Alm. Brand Group. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Undgå skader: Træn op til skiferien - nu!16.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis du vil undgå at blive en de mange danskere, der hvert år kommer til skade med knæ, skuldre, albuer og kraveben under skiferien, skal du i gang med træning i god tid. Med andre ord: Det er nu, du skal i gang. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Codan, hvis fageksperter her viderebringer en række gode træningsråd. Som en ekstra service for de rejselystne kunder, er rejseforsikringen udvidet med et pandemi-tillæg, ligesom det er muligt at tilgå online læge uanset, hvor i verden man rejser hen.

Den søde juletid er brandfarlig1.12.2023 09:35:50 CET | Pressemeddelelse

December byder traditionelt på flere end dobbelt så mange ildebrande i danske hjem end november, selv om tendensen de senere år er faldende, viser opgørelse fra Codan. Den øgede brug af alternative varmekilder som følge af energikrisen knækkede dog den positive kurve sidste år. Forsikringsselskabet opfordrer derfor til forsigtighed i omgangen med juledekorationer og levende lys i almindelighed – og bioethanol i særdeleshed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye