Europæiske ERV A/S

Danske backpackere kan endelig tage til drømmedestinationer

Del
Under corona-pandemien og de mange lockdowns rundt om i verden drømte mange om at kunne backpacke. At kunne tage rygsækken og rejse ud i verden. Tallene taler deres tydelige sprog: De rygsækrejsende er igen på vej ud i verden. I forhold til sidste år er der tale om en fordobling.

Under corona-pandemien og de mange lockdowns rundt om i verden drømte mange om at kunne backpacke. At kunne tage rygsækken og rejse ud i verden. Tallene taler deres tydelige sprog: De rygsækrejsende er igen på vej ud i verden. I forhold til sidste år er der tale om en fordobling.

Fordoblingen fremgår af tal fra Europæiske ERV, som ser en markant stigning i antallet af personer, der køber den særlige rejseforsikring for backpackere. Salget i perioden fra august til december 2022 for rejser, der skulle foretages i efteråret/vinteren er steget med 99% i forhold til samme periode i 2021.

Det er især genåbningen af Asien og Australien i løbet af 2022, der har skruet op muligheden for at kunne realisere rejsedrømmene.

De mest populære rejsemål, for dem, der planlægger at besøge flere lande, er Asien (24 %) og Oceanien (12 %). For Europa er tallet 5 % og for Nordamerika 4 %. Ofte besøger backpackerne mere end et land på deres rejse, hvorfor mange vælger verdensdel frem for et specifikt land, når de køber rejseforsikringen.

De lande, der kan se frem til at modtage flest backpackere fra Danmark, er Australien, Guyana, Indonesien, Thailand og USA.

“Vi ser en stadig stigende interesse for vores rejseforsikring til backpackere. Vores kundeservice får mange henvendelser om denne” siger Peter Steen Olsen, pressetalsmand for Europæiske ERV og fortsætter: “Salget af rejseforsikringer til Asien som region er steget med +660%, hvor stigningen for Indonesien er +400%, og for Thailand +166% I forhold til sidste år.

Samme billede gør sig gældende for USA, hvor salget er steget med +200%. Alt i alt en virkelig opmuntrende udvikling”.

Det er dog svært at sammenligne alle lande, fordi en række lande i Asien og Oceanien havde rejserestriktioner i samme periode sidste år.

Tegnene tyder dog på at backpackerne for alvor er gået i gang med at planlægge deres rejser. Rejseforsikringen bestilles typiske to til tre måneder før selve afrejsen. De fleste (87 %) bestiller en rejseforsikring, der kun dækker dem selv. I forhold til sidste år er der dog en stor stigning (+125 %) i antallet af backpacker-forsikringer, der gælder for to personer.

Note: De nævnte statistikker er baseret på salgstal hos Europæiske ERV i perioden august-december 2022 for rejseforsikringen Backpacker, som gælder i perioden august 2022-juni 2023. Forsikringen er for personer under 36 år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Europæiske ERV A/S

Europæiske ERV A/S
Europæiske ERV A/S
Frederiksberg Allé 3
1621 København V

https://www.europaeiske.dk/privat/

Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Vi er del af den tyske forsikringsgruppe ERGO, som har mere end 37.000 ansatte på verdensplan. Vi har stået for tryggere rejser i mere end 100 år til en stor del af alle danske turister, erhvervsrejsende og deres arbejdsgivere, som har betroet os at stå for deres rejseforsikringer. Takket være mange års erfaring og specialudviklede rejseforsikringer kan vores kunder roligt tage af sted – og være trygge før, under og efter deres rejse. Sammen med vores svenske afdeling har vi mere end 1,2 millioner kunder og 7 millioner kortkunder. Læs mere på erv.dk.

Følg pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye