AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Opsving har fået flere udsatte kontanthjælpsmodtagere i job

Del
Cirka 1.300 af de mest udsatte kontanthjælpsmodtagere er kommet i job hver måned de seneste 12 måneder, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det er et betydeligt højere niveau end før coronakrisen.

MARGINALISEREDE PÅ ARBEJDSMARKEDET

Siden maj 2021 er cirka 1,5 procent af de kontanthjælpsmodtagere, som ikke bliver erklæret hverken job- eller åbenlyst uddannelsesparate, kommet i job hver måned. Det svarer til, at cirka 1.300 personer kommer i beskæftigelse hver måneden.

Det er flere end i tiden før coronakrisen i 2020, hvor omkring 1 procent kom i job hver måned. Fra 2008 til 2016 var det under 1 procent fra gruppen, der kom i job.

Det viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af data fra Beskæftigelsesministeriets DREAM-register.

”Der har været rift om arbejdskraften den seneste periode, og det har givet flere jobåbninger til personer på kanten af arbejdsmarkedet. Det gælder særligt de jobparate kontanthjælpsmodtagere, men nu ser vi også en positiv udvikling hos de kontanthjælpsmodtagere, der har andre udfordringer end kun ledighed,” siger Emilie Agner Damm, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Opsvinget gælder også de jobparate kontanthjælpsmodtagere, hvor cirka 8 procent er kommet i job hver måned det seneste år. Det er markant flere end perioden før corona, hvor tallet var på omkring 6 procent.

Hovedkonklusioner:

  • Antallet af kontanthjælpsmodtagere var i marts 2022 faldet til cirka 86.000, når der korrigeres for sæsonmæssige udsving. Der var således færre kontanthjælpsmodtagere end i tiden op mod finanskrisen. I de efterfølgende måneder steg antallet af kontanthjælpsmodtagere til cirka 90.000 hen over sommeren. Denne stigning skyldes især nytilkomne ukrainske flygtninge. 
  • Blandt de jobparate kontanthjælpsmodtagere er cirka 8 procent kommet i job hver måned gennem det seneste år. Det er markant flere end i perioden før corona i 2020, hvor omkring cirka 6 procent kom i job hver måned.
  • Blandt kontanthjælpsmodtagere, som har andre problemer udover ledighed, er der også en større andel, som kommer i job. Mere end 1,5 procent er kommet i job hver måned de seneste 12 måneder. Det er markant flere end i tiden før corona i 2020, hvor omkring 1 procent kom i job hver måned.
  • Dette er en rigtig positiv udvikling, som viser, at en vis mangel på arbejdskraft er sundt for økonomien, fordi det er med til at give flere jobåbninger til personer på kanten af arbejdsmarkedet.

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Så skævt rammer Liberal Alliances fremlagte økonomiske politik16.5.2024 07:06:00 CEST | Pressemeddelelse

Liberal Alliances fremlagte forslag til skattelempelser på cirka 40 milliarder kroner over en firårig periode vil ramme fordelingsmæssigt skævt, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På den ene side får toppen de største skattelempelser. På den anden side vil lavere offentligt forbrug og overførselsindkomster formindske borgernes udvidede forbrugsmuligheder, og det rammer hårdest i bunden.

Medicinalindustrien sørger for beskæftigelse til 80.000 personer15.5.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 skabte medicinalindustrien en omsætning i den øvrige økonomi på knap 76 milliarder kroner, og det krævede 80.000 personer at holde medicinalindustrien kørende, når man medregner deres underleverandører. Det viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Analysen indeholder oversigter, der viser medicinalindustriens bidrag til enkelte branchers omsætning og beskæftigelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye