Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune giver økonomisk støtte til idræts- og kulturlivet gennem nye sponsoraftaler

Del
Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har godkendt tre nye sponsoraftaler, der blandt andet skal få endnu flere børn og unge til at engagere sig i idræts- og kulturlivet.
I Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster er der et stort fokus på at inddrage borgere fra alle sociale lag. Rummelighed og mangfoldighed er nøgleord i den daglige ledelse af klubben. Foto: Brydeklubben Thor
I Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster er der et stort fokus på at inddrage borgere fra alle sociale lag. Rummelighed og mangfoldighed er nøgleord i den daglige ledelse af klubben. Foto: Brydeklubben Thor

Børn og unge skal præsenteres for et godt og sundt fællesskab. Det gælder både for børn og unge med sportslige ambitioner på eliteniveau og for dem, der søger fællesskaber i forenings- og kulturlivet.

Bryderen Turpal Bisultanov og bokseren Kem Ljungquist skal i samarbejde med de lokale foreninger det kommende år være med til introducere flere børn og unge fra hele kommunen for deres sportsgrene og de gode fællesskaber i foreningslivet.

Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har på sit seneste møde godkendt tre nye sponsoraftaler med Brydeklubben Thor, Kem Ljungquists bokseevent på Døllefjelde-Musse Marked og Nykøbing F. Travbane. Alle aftaler gælder for 2023.

Sponsoraftalerne er først og fremmest indgået for at understøtte, at endnu flere børn og unge i Guldborgsund Kommune skal introduceres til forenings- og kulturlivet for at få mulighed for at blive en del af et godt og sundt fællesskab.

Formålet med sponsoraftalerne er ligeledes at anerkende og støtte lokale eliteudøvere på internationalt topniveau og den lokale idræt, der rækker ud over både kommunens og Danmarks grænser.

Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune og formand for Økonomiudvalget, udtaler:

”Vi har et godt og rigt forenings- og kulturliv i Guldborgsund Kommune. Vi vil derfor meget gerne medvirke til, at endnu flere af vores børn og unge så tidligt som muligt får mulighed for at blive en del af et godt og sundt fællesskab. Med sponsoraftalerne ønsker vi at støtte nogle af vores atleter i verdenseliten, det lokale idrætsliv og kulturarrangementer, og vi forpligter disse til at skabe idrætsmuligheder og fællesskaber for vores børn og unge. Det sociale ansvar er vigtigt, så også udsatte grupper i endnu højere grad får adgang til et fællesskab. Det er afgørende for vores børn og unges trivsel, at de er en del af et socialt fællesskab i deres fritid. Et frirum, hvor de kan være sig selv, være en del af sjove og spændende aktiviteter og hygge sig med deres kammerater,” siger Simon Hansen.

Glad for ny aftale

Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster har i de sidste cirka 20 år været førende inden for sit felt og har flere nationale og internationale sejre og trofæer med sig. Det er Danmarks største brydeklub med cirka 200 medlemmer.

I aftalen med Brydeklubben Thor er der netop et særligt fokus på oplevelser for børn og unge i hele kommunen.

Klubben tilbyder træningsaktiviteter for alle skoler, SFO’er og daginstitutioner under det, der hedder Åben Skole. Det omfatter cirka 2-3000 børn i løbet af et år. Der er også et særligt tilrettelagt træningstilbud for børn og unge med udfordringer.

Brydeklubben Thor er glade for, at de får økonomisk støtte fra Guldborgsund Kommune. For selvom klubben har fokus på eliten og ambitioner om EM-, VM- og OL-medaljer, så er bredde- og eliteidræt hinandens forudsætninger.

”Vi er glade for vores gode og tætte samarbejde med Guldborgsund Kommune, og vi sætter pris på, at vi får mulighed for at fortsætte vores arbejde med at skabe en mangfoldig klub, hvor alle er velkomne. Samspillet mellem vores elitemiljø og breddeafdeling er meget stærkt og tæt forbundet. De træner samtidig, og vi er bare en stor familie – uanset om du er europamester eller aldrig deltager i et brydestævne, så er du en vigtig del af fællesskabet i klubben, og alle snakker med alle,” siger Patrick Hyllegaard, formand for Brydeklubben Thor.

Fakta om sponsoraterne

Kem Ljungquist arrangerer den 5. maj et stort bokseevent på Døllefjelde-Musse Marked. Han skal selv bokse en titelkamp i sværvægt, der kan bringe ham helt op i verdenseliten i professionel boksning. Der vil desuden være flere professionelle kampe mellem danske og udenlandske boksere. Det vil være gratis at overvære alle kampe.

Nykøbing F. Travbane markerer sig fortsat som en væsentlig faktor i dansk hestesport og trækker hvert år nogle af landets dygtigste travheste og flere tusinde tilskuere til, når eksempelvis Harald Lunds Mindeløb afvikles i juli måned.

Sponsoraftalen med Brydeklubben Thor er på 125.000 kroner, Nykøbing F. Travbane er på 100.000 kroner og Kem Ljungquists bokseevent er på 50.000 kroner.

Kontakter

Billeder

I Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster er der et stort fokus på at inddrage borgere fra alle sociale lag. Rummelighed og mangfoldighed er nøgleord i den daglige ledelse af klubben. Foto: Brydeklubben Thor
I Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster er der et stort fokus på at inddrage borgere fra alle sociale lag. Rummelighed og mangfoldighed er nøgleord i den daglige ledelse af klubben. Foto: Brydeklubben Thor
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Ny handleplan for landdistriktsudvikling: forsøgsordning i Eskilstrup10.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune er i gang med at udvikle en ny handleplan for landdistriktsudvikling, der skal give retning til kommunens strategiske arbejde med at fremme udviklingen i landdistrikterne. Samarbejdet omkring landdistriktsudvikling involverer både Center for Teknik & Miljø og Center for Borger & Branding, og målet er at styrke livskvaliteten og borgernes muligheder for at bo og arbejde i landdistrikterne. Derudover lægges der vægt på inddragelse af lokale foreninger, virksomheder og borgere i udviklingsprocessen.

Udvalg genovervejer bevarende lokalplaner for Nysted27.6.2024 11:38:46 CEST | Pressemeddelelse

De to lokalplaner, der gælder for Nysted, er i øjeblikket til politisk genovervejelse. Politisk peger man på, at planerne er for detaljerede og restriktive. En løsning kan være at ændre på administrationsgrundlaget, så borgerne får friere rammer til for eksempel energirenovering. Sagen har netop været på dagsordenen hos Teknik, Klima og Miljøudvalget, og den kommer igen for udvalget til august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye