Danmarks Statistik

Danmarks Statistik vil fortsat offentliggøre nye tal kl. 8.00

Del

I december 2022 gennemførte Danmarks Statistik en undersøgelse af, hvilket offentliggørelsestidspunkt for nye tal fra Danmarks Statistik brugerne foretrækker. Undersøgelsen viser, at blandt de brugere i undersøgelsen, der benytter tabeller i Statistikbanken og Nyt fra Danmarks Statistik, og som har en holdning til udgivelsestidspunktet, foretrækker flest (36,5 pct.), at tallene fortsat udkommer kl. 8.00.

Brugerne, der peger på kl. 8.00 som det foretrukne udgivelsestidspunkt, fordeler sig jævnt på ansatte i interesseorganisationer, mediebranchen, statslige styrelser, finansielle og andre typer virksomheder m.fl. Da det således er et bredt udsnit af brugere, der fortsat ønsker kl. 8.00 som udgivelsestidspunkt, har Danmarks Statistik besluttet at fastholde det nuværende udgivelsestidspunkt.

Et mindre antal brugere i undersøgelsen pegede på henholdsvis kl. 9.00 (13,5 pct.) og kl. 10.00 (3,9 pct.) som deres foretrukne udgivelsestidspunkt. Hovedparten af de resterende respondenter i undersøgelsen angav, at udgivelsestidspunktet ikke er vigtigt for dem.

Ca. 1.900 personer blev invitereret til at deltage i undersøgelsen. Flertallet heraf er abonnenter på emner relateret til Nyt fra Danmarks Statistik-udgivelser. Derudover er alle medlemmer af Danmarks Statistiks brugerudvalg samt et mindre antal journalister fra et bredt spektrum af medier blevet inviteret til at deltage i undersøgelsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger om undersøgelsen kan fås hos kommunikationschef Steen Dahl Pedersen sdp@dst.dk / 2427 4725

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sankt Kjelds Plads 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye