I/S Vestforbrænding

PFAS-undersøgelse på Vestforbrænding med gode resultater

Del
Vestforbrænding har i de seneste måneder gennemført en omfattende undersøgelse af forekomster af PFAS på affaldsenergianlægget i Glostrup. Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med miljøvirksomheden Eurofins og er blevet iværksat på baggrund af mistanke om, at affaldsforbrænding kan generere udledning af PFAS.

Analyseresultaterne er netop blevet færdige, og de viser, at Vestforbrænding ikke udleder PFAS til omgivelserne.

-Vi er naturligvis rigtig glade for, at resultaterne af undersøgelsen viser, at Vestforbrænding ikke udleder PFAS. Vi kan faktisk ikke finde ét molekyle PFAS i røggassen, og vores spildevand ligger langt under grænseværdien for drikkevand. Samtidig viser prøver fra den grundvandsboring, hvor vi får vores procesvand fra (afværgeboring), at en stor del af det PFAS, vi finder i spildevandet, kommer fra procesvandet. Beskrivelser i medier og blandt nogle eksperter har indikeret, at PFAS kunne forekomme på landets affaldsenergianlæg. Vi har reageret hurtigt for at få aflivet mistanken, og så har vi ikke mindst været meget grundige med vores målinger, hvor vi ikke alene har fået målt på røggas og spildevand fra anlægget men også på en række andre parametre, siger direktør på Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel, som tilføjer, at Vestforbrænding skal opleves som et anlæg, der lever op til en høj miljømæssig standard.

Vestforbrænding har udført målinger af PFAS i røggas, spildevand, gips, og procesvand. Der er også taget prøver af slagger og flyveaske, men resultaterne af disse målinger er ikke modtaget endnu.

Andre affaldsenergianlæg i Danmark har i de seneste måneder også fået foretaget målinger af PFAS, og der er heller ikke her påvist forekomster af betydning.

- Det er klart, at vi har stor interesse i at have styr på hvad vi udleder af forskellige stoffer, og vi er glade for at kunne dokumentere at vores anlæg ikke udleder PFAS. Vi vil selvfølgelig følge op med flere målinger efter behov.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt og information
Du er velkommen til at kontakte pressechef Per-Henrik Goosmann pgo@vestfor.dk / tlf. 40 38 76 31, hvis du har spørgsmål og kommentarer til denne pressemeddelelse.

Links

Information om I/S Vestforbrænding

I/S Vestforbrænding
Ejby Mosevej 219
2600 Glostrup

+45 44 85 70 00https://www.vestfor.dk/

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Nyt projekt fra Vestforbrænding: bedre sortering af affald i etageboliger8.4.2024 09:56:38 CEST | Pressemeddelelse

Kommunerne skal genanvende mere og brænde mindre affald, hvis vi skal nå det nationale mål om 60 pct. reel genanvendelse i 2030. Og her bliver det altafgørende for at nå målsætningen, at en større andel af affaldet i affaldsbeholderne bliver sendt til genanvendelse. Vestforbrænding har startet et projekt for at motivere beboere i lejligheder til bedre vaner ved affaldssorteringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye