Djøf

Djøf: Arbejdsmarkedet foretrækker medarbejdere med toårig kandidatuddannelse 

Del
Halvering af kandidatuddannelserne fra 2 til 1 år medfører en forringelse af kandidaterne, siger størstedelen af arbejdsgiverne i Djøfs nye medlemsanalyse. Undersøgelsen står i skærende kontrast til regeringens argumenter for at forringe kandidatuddannelserne, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

En ny undersøgelse af arbejdsgivernes holdning til ansættelse af akademiske medarbejdere lavet af Djøf, slår fast, at forslaget om at afkorte en stor del af universitetsuddannelserne ikke er efterspurgt af arbejdsgiverne. Undersøgelsen viser, at 77% af arbejdsgivere mener, at en etårig kandidatuddannelse vil medføre en forringelse af kandidaterne, der kommer ud på arbejdsmarkedet – kun 3 % mener, det vil være en forbedring. 72% vil foretrække en medarbejder med en toårig kandidatuddannelse fremfor en etårig.  

- Undersøgelsen bekræfter, at vi mangler et klart svar på, hvad det er for et problem, man prøver at løse. Virkeligheden i dag er, at der er stor efterspørgsel på kandidater fra de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske uddannelser. Ledigheden er rekordlav. Og vi må konstatere, at hverken erhvervsliv eller offentlige arbejdsgivere efterspørger kortere uddannede kandidater, siger Sara Vergo, formand for Djøf.   

 Arbejdsgiverne i undersøgelsen tilkendegiver, at de prioriterer erfaring fra studiejobs som et af de vigtigste parametre, når de ansætter. En etårig kandidatuddannelse vil give langt mindre tid til at opnå den erhvervserfaring.  

- Kortere kandidatuddannelser vil potentielt gå ud over kvaliteten af vores nyuddannede, og har man kun et år til at blive kandidat, vil man presse mulighederne for studierelevant arbejde eller praktik, som i dag er efterspurgte uddannelseselementer hos mange arbejdsgivere. Både uddannelseskvaliteten og de studerendes trivsel vil blive udfordret, påpeger Sara Vergo.   

Undersøgelsen viser, at arbejdsgiverne mener, at de nuværende kandidater er godt klædt på til arbejdsmarkedet, som uddannelserne ser ud nu. De vægter grundfagligheden og kandidaternes evne til at sætte sig hurtigt ind i nye problemstillinger. Både private og offentlige arbejdsgivere er enige om, at kandidaterne kan det, der forventes og har de rette kompetencer. 

- Politikerne taler om mere arbejdsmarkedsrettede uddannelser. Men erhvervsretning er ikke en modsætning til akademisk grundfaglighed. Kun få universitetsuddannelser uddanner til en specifik profession. Styrken ved de akademiske uddannelser er netop, at de giver et sæt grundkompetencer, som kan bruges til en bred vifte af jobs. Det bekræfter aftagerpaneler på studierne igen og igen, og nu også denne undersøgelse. En universitetsuddannelse uddanner ikke til det første job, men til et langt arbejdsliv, siger Sara Vergo.

Læs analysen her: djoef.dk/kandidatuddannelse    

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20

For yderligere info kontaktes mediechef Helle Slejborg på tlf. 29 73 47 43 

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøfs Trivselsalliance: Universiteter tager hånd om studerendes trivsel og indgår løfte21.3.2024 06:05:17 CET | Pressemeddelelse

Seks universiteter har nu indgået og forpligtet sig på et trivselsløfte, der skal forbedre de studerendes trivsel ved at inddrage trivsel som en del af de faglige aktiviteter. “Hvis vi virkelig skal lykkes med at gøre en forskel, er det vores overbevisning, at trivselsarbejdet skal ind i undervisningen på uddannelserne,” siger Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance og prorektor på Københavns Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye