Esbjerg Kommune

Ny cykelsti lukker Nordskrænten

Del
Den nye cykelsti langs Andrupvej er klar til brug fra den 13. januar, og dermed lukkes Nordskrænten mellem Andrup og Kvaglund. I Andrup vil lukningen mindske den gennemkørende trafik.
Den nye cykelsti binder Andrup og Kvaglund sammen for cyklister og gående.
Den nye cykelsti binder Andrup og Kvaglund sammen for cyklister og gående.

Det 212 hektar store område vest for Andrup, som Notitia Networks Aps har erhvervet i 2021 samles nu til et.

Hidtil har Nordskrænten delt Notitia Networks Aps område i to. For at skabe et samlet område nedlægges strækningen på Nordskrænten mellem Andrup og E20-motorvejen. Det betyder, at Nordskrænten lukker for gennemkørende trafik fra den 13. januar.

Den nye cykelsti binder Andrup og Kvaglund sammen for cyklister og gående, når strækningen på Nordskrænten mod Andrup ikke længere vil være tilgængelig. Derudover er signalanlægget på Storegade ved Hedelundvej i Esbjerg også en del af det samlede projekt.

”Med færdiggørelsen af både signalanlæg i sommer og en dobbeltrettet cykelsti er processen nu så langt, at næste skridt bliver en lukning af Nordskrænten. Det vil selvfølgelig kræve nye vaner for de trafikanter, som dagligt færdes via Nordskrænten. De skal nu finde alternative ruter via Storegade og Andrupvej. Samtidig vil beboerne i Andrup opleve mindre trafik gennem byen”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Beslutningen om at lukke Nordskrænten blev truffet af Esbjerg Byråd på et møde den 21. januar 2019. Som beskrevet i Miljørapport "Samlet vurdering af planer og projekt for datacenter og ny højspændingsstation ved Esbjerg" og fastlagt i lokalplan 10-030-0006 blev der indgået en aftale om at etablere en ny dobbeltrettet cykelsti langs Andrupvej og motorvejen og frem til Nordskrænten. Aktiviteten på byggegrunden påvirker ikke beslutningen om at lukke Nordskrænten efter tidsplanen.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, 40 10 12 46 eller henra@esbjerg.dk.

Billeder

Den nye cykelsti binder Andrup og Kvaglund sammen for cyklister og gående.
Den nye cykelsti binder Andrup og Kvaglund sammen for cyklister og gående.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye