STARK Group A/S

STARK Group lancerer genanvendelseskonceptet GENTRÆ i Finland

Del
STARK Group initierer genanvendelseskonceptet GENTRÆ i Finland, som et led i at fremme genbrugsprodukter og cirkulære forretningsmodeller. Finland er det tredje marked, hvor GENTRÆ lanceres. Konceptet igangsættes som pilotprojekt, hvor midlertidigt eller ubrugt træ og krydsfiner fra byggepladser tilbydes som et cirkulært alternativ til nyt træ.

Byggebranchen står for næsten halvdelen af ​​verdens affald, og i Finland er ejendoms- og byggebranchen den næststørste producent af affald. Hvert år ender tonsvis af træ som brændsel og med træ som den største kategori i koncernens finske forretningsenhed, STARK Suomi, kan GENTRÆ være med til at løfte brugen af genbrugsmaterialer i byggebranchen, samt være en måde hvorpå skovens ressourcer udnyttes på en mere bæredygtige måde.  

I pilotprojektet undersøger og tester STARK Suomi mulighederne for at genbruge træ fra byggepladser og dermed være med til at reducere mængden af træaffald, der genereres på byggepladsen.

Administrerende direktør i STARK Suomi Harri Päiväniemi siger:

”Gennem projektet undersøger vi muligheden for at udvikle et permanent salgskoncept for genanvendeligt træ. I øjeblikket er genbrug af byggematerialer ikke muligt i stor skala. Sammen med byggefirmaet, SRV, og servicevirksomheden, L&T, ønsker vi at være pionerer inden for cirkulære løsninger,”

”Piloten er et glimrende eksempel på, hvordan forskellige aktører i værdikæden arbejder sammen for en mere bæredygtig udvikling i byggebranchen.”

Konceptet blev lanceret i Danmark i 2018 og i Sverige i 2021. I samarbejde med byggefirmaer og leverandører har konceptet i Danmark indsamlet og genanvendt mere end 500 tons træ siden 2019, svarende til en reduktion på mindst 22,5 tons CO2

Om GENTRÆ

Projektet GENTRÆ indsamler træ fra byggepladser, renser og sælger det som et cirkulært alternativ til nyt træ. Træet sættes på den måde i et kredsløb, hvor det genbruges igen og igen, så lang tid, som kvaliteten er optimal. Projektet fremmer cirkulære løsninger i bygge- og anlægssektoren, hvor der genereres en stor mængde træaffald. 

Kontakter

Billeder

Information om STARK Group A/S

STARK Group A/S
STARK Group A/S
C. F. Richs Vej 115
2000 Frederiksberg

+45 8252 2600http://starkgroup.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer, services og rådgivning til byggebranchen i Nordeuropa med fokus på at servicere det professionelle kundesegment. STARK Group har en årlig omsætning på ca. EUR 6 mia. (ca. DKK 44,6 mia.), betjener en portefølje af ca. 275.000 kunder og samarbejder med godt 10.000 leverandører via 550 lokationer på tværs af seks lande. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 12.500 medarbejdere i Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har mere end fordoblet sin størrelse inden for de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

Om STARK Suomi

STARK Suomi sælger og distribuerer byggematerialer til det professionelle håndværkersegment gennem sit landsdækkende netværk af 27 forretninger. Virksomheden omsætter for EUR 685 mil. og beskæftiger ca. 1.100 ansatte. STARK Suomi er en del af STARK Group.   

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

STARK Group opnår platinplacering for tredje gang i træk i EcoVadis' bæredygtighedsrating26.2.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

For tredje gang i træk sikrer STARK Group sig den højeste udmærkelse, en platinplacering, i EcoVadis' globale bæredygtighedsvurdering og fastholder dermed sin position blandt top 1 procent af de mere end 125.000 vurderede virksomheder. Siden modtagelsen af virksomhedens første platinplacering i 2021 har STARK Group arbejdet på kontinuerligt at forbedre sine bæredygtighedspraksisser og er klatret op ad rangstigen fra 78 til 88 point ud af 100.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye