Vejle-virksomhed vinder DI-pris for bæredygtighed
Centrum Pæle A/S har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed. Derfor får Centrum Pæle nu DI Trekantområdets Initiativpris 2022.
Initiativprisen uddeles tirsdag den 3. januar kl. 15.00 hos Centrum Pæle A/S, Grønlandsvej 96, 7100 Vejle.
Overrækkelsen af prisen sker med deltagelse af borgmester Jens Ejner Christensen, Vejle og formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind, adm. direktør i Interacoustics, Middelfart.
Pressen inviteres hermed til at deltage ved overrækkelsen.
Virksomheden har stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Man vil med en helt ny cementtype reducere virksomhedens samlede CO2 udslip med 8%. Gennem en dybdegående energikortlægning af virksomheden har man fundet samtlige områder, hvor der er mulighed for energireduktion – bl.a. ved at udskifte alle lyskilder til LED og overgå til fjernvarme frem for naturgas. De interne transportmidler kører alle på biodiesel eller el og så producerer man udover pæle til fundering af bygninger også mastfundamentspæle til elektrificering af det danske jernbanenet.
Men det stopper ikke her.
Centrum Pæle markedsfører og producerer nemlig energipæle, der ved hjælp af jordvarmeteknologi er med til at udnytte jordens ressourcer effektivt. Hermed er der tale om bæredygtighed i dobbelt forstand, idet pælen udover den statiske bæreevne også vil levere energi frembragt på en bæredygtig måde.
Energipælen kan anvendes til opvarmning og nedkøling af bygninger, samt til oplagring af energi fra varme til kolde perioder.
Energipælen kan erstatte eller reducere behovet for både traditionel opvarmning samt køling og bidrager til det CO2-neutrale byggeri.
- DI Trekantområdets bestyrelse vil gerne anerkende Centrum Pæles innovative tilgang generelt. Men særligt ift. den grønne omstilling i byggeriet. Energipælene er en innovativ nyskabelse, som vil blive spændende at følge, siger formand for DI Trekantområdet Carsten Kind, adm. direktør i Interacoustics A/S.
Energipælene fra Centrum Pæle A/S er bl.a. blevet anvendt til at bygge det verdensberømte arkitektfirma BIG’s nye hovedkvarter i København. Energipælene skal også anvendes i det eksklusive byggeri Kysthuset 3 på Tuborg Havn.
- Langt de fleste danske virksomheder er i disse år i fuld gang med at finde løsninger i forhold til den grønne omstilling. Det er virkeligt et område, hvor virksomhederne tager ansvar. Derfor er det også så godt at kunne give DI Initiativprisen til en virksomhed, som har vist, at det kan lykkes at skabe helt nye løsninger, siger Carsten Kind.
FAKTA OM INITIATIVPRISEN
Initiativprisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.
Særligt kriterie: Innovation og nye løsninger
Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.
Vinderen af Initiativprisen 2022 i Trekantområdet dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 17 regionalforeninger om den landsdækkende Initiativpris, som uddeles i foråret 2023.
Følg Dansk Industri på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos regionalforeningskonsulent Morten Karlsbjerg, tlf. 29179440, e-mail: moka@di.dk, eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk
Information om DI Trekantområdet
For yderligere information om DI Trekantområdet:
Chefkonsulent Morten Karlsbjerg
Mail: moka@di.dk
Tlf. 3377 3423
Mobil: 2917 9440
Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet
Behov for mere samarbejde mellem virksomheder og skoler i Trekantområdet16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på flere skoler i Trekantområdet. Men hvis eleverne i 7., 8. eller 9. klasse allerede fra næste skoleår skal i en uges erhvervspraktik, skal skolerne i gang med at skabe kontakt til langt flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker og hent inspiration i Middelfart, lyder opfordringen fra DI Trekantområdet.
Fredericia Kommune går tilbage i DI’s undersøgelse af erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fredericia Kommune lander på en plads som nr. 49 i DI’s årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Det er en klar tilbagegang fra sidste år, hvor kommunen blev nr. 33. DI undersøger hvert år, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Det sker bl.a. ved at spørge de lokale virksomheder, hvordan de oplever kommunens indsats indenfor en række forskellige kategorier. Kommunen går tilbage på flere kategorier, som der bliver spurgt om i undersøgelsen. Men der er også kategorier, hvor kommunen går frem. F.eks. stiger andelen af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse. 25 procent af eleverne i 9. og 10. klasse søgte ind på en erhvervsuddannelse i 2024. Sidste år var det kun 22 procent, der søgte ind på en erhvervsuddannelse. - I en tid med mangel på faglært arbejdskraft er det rigtigt vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Derfor er vi også glade for at se den stigning i Fredericia, siger bestyrelsesleder for DI Trekantområdet, Pia Jakobsgaard-Iversen, markedsdire
Middelfart går frem i DI undersøgelse af erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Middelfart Kommune bliver nr. 32 i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er en fremgang i forhold til sidste år, hvor Middelfart Kommune blev nr. 43 i undersøgelsen. - Vi er glade for, at Middelfart går frem i vores undersøgelse. Mange af de lokale virksomheder giver udtryk for, at Middelfart generelt er en erhvervsvenlig kommune. Vi kan også se, at mange virksomheder gerne vil anbefale Middelfart Kommune til andre virksomheder, siger bestyrelsesleder for DI Trekantområdet, Pia Jakobsgaard-Iversen, markedsdirektør i Rambøll Danmark. DI undersøger hvert år, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Det sker bl.a. ved at spørge de lokale virksomheder, hvordan de oplever kommunens indsats indenfor en række forskellige kategorier. I kategorien ”Arbejdskraft” bliver Middelfart Kommune placeret som nr. 14 blandt kommunerne i hele landet. Kategorien omhandler både virksomhedernes oplevelse af samarbejdet med det lokale jobcenter,. Ssom får en placering som nr. 21. Samt komm
Kolding går lidt tilbage i DI undersøgelse af erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Kolding Kommune bliver nr. 41 i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Dermed går Kolding lidt tilbage i forhold til 2023, hvor kommunen blev nr. 38. DI undersøger hvert år, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Det sker bl.a. ved at spørge de lokale virksomheder, hvordan de oplever kommunens indsats indenfor en række forskellige kategorier. Det er særligt ift. niveauet af kommunale erhvervsskatter, afgifter og gebyrer, at virksomhederne ikke er tilfredse. Her placerer de lokale virksomheder kommunen som nr. 83. En tidligere DI analyse viser da også, at Kolding er den kommune i Danmark, der har de højeste samlede ejendomsskatter på erhvervsejendomme. - I DI Trekantområdet betragter vi faktisk Kolding Kommune som en god erhvervskommune med rigtigt mange stærke virksomheder. Men vi kan se i undersøgelsen, at der er nogle forhold, som virksomhederne ikke er tilfredse med. Det er vi i tæt dialog med kommunen om, at der skal ændres på. Det gælder ikke mindst den
Vejle Kommune går tilbage i DI undersøgelse af erhvervsvenlighed4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejle Kommune bliver nr. 34 i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er en tilbagegang i forhold til 2023, hvor kommune blev nr. 18. - Det er naturligvis altid ærgerligt at gå tilbage i sådan en undersøgelse. Men der er mange kommuner, der virkeligt gør meget i forhold til erhvervsvenlighed, og der er hård konkurrence om at ligge i toppen. Der er dog en række forhold, som bestyrelsen for DI Trekantområdet gerne vil drøfte med kommunen i forbindelse med undersøgelsen. Det drejer sig bl.a. om uddannelsesområdet, hvor vi gerne ser, at der bliver gjort mere og trådt til handling for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, siger bestyrelsesleder for DI Trekantområdet, Pia Jakobsgaard-Iversen, markedsdirektør i Rambøll Danmark. Netop på uddannelsesområdet går Vejle Kommune tilbage i undersøgelsen. Andelen af unge i Vejle Kommune, der søger ind på en erhvervsuddannelse, er faldende sammenlignet med sidste år. Sidste år søgte ca. 23 procent af eleverne i 9.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum