Professor i neurobiologi hentet til SDU

Allerede inden Vijay Tiwari kommer til Odense har han modtaget en startbevilling fra Novo Nordisk Fonden.
-Vijay Tiwari vil betyde en meget væsentlig styrkelse af hel-genomforskning og epigenetik, som Vijay Tiwari blandt andet benytter til at forstå hjernens allertidligste udvikling, men som også har stor anvendelse i cancerforskning, siger Boye Lagerbon Jensen, institutleder på Institut for Molekylærmedicin.
Vijay Tiwaris forskning søger at afdække, hvordan kromatin, det vil sige arvemassen, reguleres af såkaldte transkriptionsfaktorer, og hvordan disse mekanismer bestemmer den enkelte celles udviklingsvej især i hjernen.
-Forskningen er relevant for sygdomsforståelse ved at afklare, hvordan disse mekanismer ikke fungerer ved udviklingssygdomme og ved kræft, siger Boye Lagerbon Jensen.
Ansættelsen af Vijay Tiwari vil bidrage til patientnær forskning i tæt samarbejde med Odense Universitetshospitals genomforskere og forskere fra Det Naturvidenskabelige Fakultet.
Således styrker ansættelsen flere forskningsfelter som i forvejen er stærke ved SDU
Med ansættelsen håber Boye L. Jensen, at Institut for Molekylær Medicin tager et stort skridt i den fortsatte udvikling af forskningen ved det helt nye Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som bygges færdigt ved Syddansk Universitets Campus Odense i 2023, og som bliver Nordeuropas største biomedicinske forskningsplatform. Institut for Molekylær Medicin håber med ansættelsen af Vijay Tiwari at kunne bygge bro over discipliner til gavn for forskningen.
Vijay Tiwari er gift og har 2 sønner. Han flytter til Odense i januar 2023. Han har boet i seks forskellige lande og viet sit liv og tid til forskningen.
CV: Vijay Tiwari er uddannet i molekylær og human genetik ved Banaras Hindu Universitet i Indien, ph.d. fra Karolinska Institutet i Stockholm med post doc ophold ved Johns Hopkins i Baltimore USA for at fortsætte studier i epigenetik i Basel og senere i Tyskland, hvor han opnåede dr.med-graden. Siden 2018 har Vijay Tiwari arbejdet ved Queens University i Belfast, UK.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum