STARK Danmark

Årsregnskab 2021/2022: STARK Danmark leverer tilfredsstillende resultat i ekstraordinært marked

Del
I et marked præget af ekstraordinære udfordringer med vareknaphed og prisstigninger, nåede STARK Danmark A/S for første gang en omsætning på mere end 10 mia. kr.

STARK Danmark A/S, der er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer, rundede for første gang i virksomhedens historie en omsætning på 10 milliarder kroner i regnskabsåret 2021/2022. Det fremgår af årsregnskabet, der offentliggøres i dag.

I alt omsatte STARK Danmark for 10.017 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 16 pct. Årets resultat steg fra 372 mio. kr. til 534 mio. kr.

- Med solid vækst i både omsætning og indtjening må årets resultat betegnes som tilfredsstillende. Ikke mindst fordi året har været præget af fortsatte udfordringer med først corona og derefter vareknaphed og prisstigninger, der blev yderligere forstærket af krigen i Ukraine. Senest har vi oplevet stigende inflation, der udfordrer alle aktører i byggebranchen. Derfor har det på mange måder været et vanskeligt år, hvor det har været afgørende, at vi er lykkedes med at fastholde den gode service af vores kunder, siger økonomidirektør i STARK Danmark Troels Vibholm.

Nogle af årets udfordringer er blevet vendt til fordele. Bl.a. har STARK omlagt sine forsyningslinjer for at overholde sanktioner mod Rusland og Hviderusland som følge af krigen i Ukraine. Det har været en stor opgave, men har været med til at sikre forsyninger af varer til virksomhedens kunder på den lange bane.

Markedsandelen er øget 

Generelt har STARK Danmark styrket sin position på det danske marked.

- Igen i år er det lykkedes os at øge vores markedsandel. Det viser, at vores strategiske fokus på især de små og mellemstore professionelle håndværkere fungerer godt. Vi kan tilbyde kunderne et stort sortiment af byggematerialer og varer med høj forsyningssikkerhed og præcis levering ved hjælp af vores effektive logistik. På den måde gør vi hverdagen lettere for håndværkerne. Samtidig fortsætter vores medarbejdere med at gå den ekstra mil for kunderne, også i et år præget af forandringer og tilpasninger. Medarbejdernes passionerede indsats er i høj grad medvirkende til, at vi nu har øget vores markedsandel 10 kvartaler i træk, forklarer Troels Vibholm.

Som led i strategien investerer STARK Danmark løbende i virksomheden for at forbedre servicen af kunderne.

I år har STARK bl.a. åbnet sin anden forretning på Bornholm i Allinge, overtaget den sønderjyske VA-specialist Arnum Rør samt åbnet ny afdeling i Nuuk, der med 5.000 m2 er den største forretning i Grønland. Byggecenterkæden har også åbnet sin fjerde Workwear Megastore i Aarhus, sikret sig byggegrund til en ny forretning i Næstved og taget forskud på en ny forretning i Rødekro med åbning af et salgskontor på byggegrunden. 

Hjælper håndværkerne med klimakrav

STARKs strategiske fokus på at være markedsleder inden for bæredygtighed blev også udbygget i regnskabsåret. Uddannelsen af bæredygtighedsambassadører i alle forretninger, der kan rådgive håndværkere og entreprenører, blev udvidet med en række dialogmøder med håndværkere, entreprenører og rådgivere over hele landet. Partnerskabet med landets største messe for bæredygtighed, Building Green, fortsatte i København og Aarhus. STARK har også løbende forbedret sine digitale services, ikke mindst inden for rådgivning om og dokumentation af bæredygtighed, så det nu er let for kunderne at tilgå eksempelvis miljøvaredeklarationer (EPD’ere).

- Siden 2007 har vi arbejdet med at reducere klimabelastningen fra byggeriet herhjemme, og nu er vi nået dertil, hvor det for alvor er slået igennem og blevet en integreret del af vores forretning. Det er god timing, for med de klimakrav, der kommer fra årsskiftet, kan vi tilbyde især de små og mellemstore håndværkere den hjælp og rådgivning inden for området, som de får brug for, siger Troels Vibholm.

Forventer mere normalt marked 

Meget tyder på, at udfordringerne fra et ekstraordinært regnskabsår i et vist omfang kommer til at fortsætte ind i 2023. Efter to år med meget høj aktivitet, forventer STARK Danmark et mere normalt marked – aktiviteten i byggeriet er allerede faldet hen over dette efterår.

- Byggeriet vil også i 2023 være negativt påvirket af inflation, høje priser på nogle byggematerialer samt nedgang i boligsalget. Omvendt ser vi muligheder inden for energirenovering, der bliver vigtig for den grønne omstilling. Alt i alt forventer vi næste år et let nedadgående marked, hvor STARK Danmark vil holde fast i strategien om at udbygge vores services og netværk af forretninger. Også i 2023 skal det styrke vores position som især de små og mellemstore håndværkeres foretrukne byggepartner, siger Troels Vibholm.

Kontakter

Billeder

Information om STARK Danmark

STARK Danmark
STARK Danmark
Skanderborgvej 277
8260 Viby J

http://www.stark.dk

Om STARK
STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med 84 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger over 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der med ca. 12.500 medarbejdere i Norden og Tyskland og en omsætning på ca. 45 mia. DKK er en førende leverandør af byggematerialer i Nordeuropa.

Følg pressemeddelelser fra STARK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye