Fredensborg Kommune

Hvordan nedsætter vi affaldsmængderne og får mere genbrug?

Del
Alle kommunens borgere opfordres til at komme med ideer og forslag til, hvordan vi får mindre affald og mere genbrug

Fredensborg samarbejder med Allerød, Hørsholm og Rudersdal kommuner om affaldssortering og genanvendelse. Næste år skal de fire kommuner vedtage en ny fælles affaldsplan for perioden 2024-2029 med endnu mere fokus på den grønne omstilling – og derfor inviteres alle borgere nu til at bidrage

”Vi har brug for alle gode ideer og forslag til, hvordan vi nedsætter mængderne af affald og bliver bedre til at genanvende, så vi sammen sikrer en effektiv grøn omstilling af vores kommune. Derfor håber jeg, at rigtig mange borgere vil deltage i processen, så vi får en affaldsplan med både maksimal opbakning og effekt”, siger Hanne Berg, der er formand for Udvalget for Natur, Miljø- og Bæredygtig udvikling.

Sådan kan du deltage i processen

Du kan komme med dine input til den nye affaldsplan via kommunens hjemmeside www.fredensborg.dk/nyaffaldsplan indtil den 22. januar 2023.

På hjemmesiden kan du også søge om at blive medlem af det fælles nye affaldspanel, der hjælper kommunerne med at vælge de gode løsninger

Dine idéer og forslag indgår i kommunernes videre arbejde med affaldsplanen.

Affaldsplanen er opdelt i fire overordnede temaer: 1) Mindre affald, 2) mere genbrug og genanvendelse af storskrald, 3) mere direkte genbrug samt 4) bedre sortering ved husstande og på genbrugspladsen.

Hvorfor skal vi fokusere på ressourcemængderne?

I 2021 producerede hver borger i Fredensborg Kommune 889 kg. affald! Landsgennemsnittet er 845 kg affald og langt over EU-gennemsnittet på 505 kg.

(Tallet for Fredensborg er beregnet som gennemsnit for de fire kommuner).

Kontakter

Udvalgsformand Hanne Berg (F) tlf. 50 83 63 44

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye