Codan Forsikring

Julen vender tilbage til Codanhus

Del
Røde Kors Hovedstaden og Codan åbner efter to år med corona-aflysninger igen dørene op for julefest den 24. december for over 200 mennesker, som ønsker at holde jul sammen med andre.
Efter to år med corona-aflysninger går dansen nu igen om træet i Codanhus. (Foto: Røde Kors.)
Efter to år med corona-aflysninger går dansen nu igen om træet i Codanhus. (Foto: Røde Kors.)

Julen varer længe. Men hvor de fleste forbinder julen med glæde og samvær, kan den for de mange danskere, der både er enlige og ensomme, forekomme særlig langtrukken. Og for mange trist. Tal fra Røde Kors og Ældre Sagen viser, at 380.000 voksne danskere føler sig svært ensomme, hvilket svarer til mere end otte procent af befolkningen.

Over 70 frivillige hjælper til julefesten
Det er baggrunden for Røde Kors Hovedstadens mangeårige juletradition, som skaber et rum for de mennesker, som ikke ønsker at fejre julen alene. Til julefesten er der alt, hvad hjertet begærer af både julemad, hygge, samvær, sang og gaver. De seneste knap 20 år har det været en tradition at afholde julefesten i Codanhus på Gammel Kongevej i København med hjælp fra frivillige fra både Røde Kors Hovedstaden og Codan. De mere end 70 frivillige sørger for alt fra uddeling af gaver, julemad, hygge og underholdning til de flere hundrede deltagere. Juleaften i Codanhus byder foruden julemad og gaver på sang og underholdning med bl.a. Peter Mygind og Sofie Gråbøl, som læser juleevangeliet højt.

Endelig er vi sammen efter corona
De seneste to år har det ikke været muligt at afholde arrangementet på grund af corona-restriktionerne. Sidste år kørte mange frivillige rundt fra dør til dør og udleverede mad og gaver til de tilmeldte deltagere som et plaster på såret. Men det opvejer ikke samværet. Derfor glæder generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl sig særligt til julefesten i Codanhus i år.

”Det er en stor glæde, at vi igen kan være sammen, og ikke mindst at vi igen er i stand til at afholde vores julefest for ensomme i Codanhus. Vi ved, hvor meget det betyder for den enkelte, og derfor skar det i hjertet, at vi måtte aflyse både sidste og forrige år,” siger Anders Ladekarl. Han peger på, at ensomhed ikke kun rammer den enkelte, men udgør et egentligt samfundsproblem.

En stor samfundsudfordring
”Det er en af vores helt store, men desværre ofte oversete, sociale udfordringer, som vi som samfund har et særligt ansvar for at håndtere. Udover at tage ansvar for den enkelte, må vi også forholde os til, at dét at føle sig alene fører til alvorlige følgesygdomme og dermed bliver en samfundsudfordring,” siger Anders Ladekarl. Han påpeger, at ensomhed hvert år koster samfundet mindst 8,3 mia. kr.

”Konsekvenserne er store – både menneskeligt og samfundsøkonomisk, og det er på tide, at vi handler på ensomhed som den store samfunds- og folkesundhedsudfordring, den reelt er,” siger Anders Ladekarl, der selv deltager i julearrangementet i Codanhus. Det samme gør Rasmus Werner Nielsen, der er adm. direktør i Alm. Brand Group, der også omfatter forsikringsselskabet Codan.

”Sammen med min familie, kolleger og frivillige fra Røde Kors Hovedstaden lægger jeg stor vægt på at holde fast i denne meget meningsfyldte Codan-tradition, hvor vi holder jul for dem, der ellers skulle holde jul alene, og for familier som har svært ved at få enderne til at mødes. Jul i Codanhus er for mig en tradition som i den grad rammer hvad julen handler om - glæden ved at give og ved at være en del af fællesskabet.

  • 380.000 (over 8 pct.) voksne føler sig svært ensomme. Heriblandt er 125.000 unge mellem 16 og 29 år (12 pct.).
  • Blandt ældre (65+) oplever 55.000 svær ensomhed
  • 6 pct. af børnene i alderen 11-15 år føler sig ofte eller meget ofte ensomme

    (Kilde: Røde Kors og Ældre Sagen)

Læs mere om ensomhed i Røde Kors' og Ældre Sagens fælles inspirationsoplæg, der er lavet i samarbejde med 90 andre organisationer.

Kontakter

Billeder

Efter to år med corona-aflysninger går dansen nu igen om træet i Codanhus. (Foto: Røde Kors.)
Efter to år med corona-aflysninger går dansen nu igen om træet i Codanhus. (Foto: Røde Kors.)
Download

Information om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Midtermolen 7
2100 København Ø

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. 

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Undgå skader: Træn op til skiferien - nu!16.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis du vil undgå at blive en de mange danskere, der hvert år kommer til skade med knæ, skuldre, albuer og kraveben under skiferien, skal du i gang med træning i god tid. Med andre ord: Det er nu, du skal i gang. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Codan, hvis fageksperter her viderebringer en række gode træningsråd. Som en ekstra service for de rejselystne kunder, er rejseforsikringen udvidet med et pandemi-tillæg, ligesom det er muligt at tilgå online læge uanset, hvor i verden man rejser hen.

Den søde juletid er brandfarlig1.12.2023 09:35:50 CET | Pressemeddelelse

December byder traditionelt på flere end dobbelt så mange ildebrande i danske hjem end november, selv om tendensen de senere år er faldende, viser opgørelse fra Codan. Den øgede brug af alternative varmekilder som følge af energikrisen knækkede dog den positive kurve sidste år. Forsikringsselskabet opfordrer derfor til forsigtighed i omgangen med juledekorationer og levende lys i almindelighed – og bioethanol i særdeleshed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye