MSC – Marine Stewardship Council

MSC anerkendt af FN som en global indikator for indsatsen mod tab af biodiversitet på COP15

Del
Certificering i henhold til Marine Stewardship Councils (MSC) globale standarder for miljømæssigt bæredygtige fisk og skaldyr blev påFN's biodiversitetskonference (COP-15) anerkendt som en måde videnskabeligt at måle indsatsen for at vende det alarmerende fald i verdens biodiversitet.

Certificering i henhold til Marine Stewardship Councils (MSC) globale standarder for miljømæssigt bæredygtige fisk og skaldyr blev påFN's biodiversitetskonference (COP-15) anerkendt som en måde videnskabeligt at måle indsatsen for at vende det alarmerende fald i verdens biodiversitet.

Data om MSC-certificerede fangst- og forsyningskæder indgår som tre af de officielle indikatorer i Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework for to af målene. Det første mål vedrører bæredygtig forvaltning af og handel med vilde arter, og det andet vedrørerintegration af biodiversitetsværdier i økonomierne. Supplerende indikatorer kan anvendes af regeringerne til at måle fremskridt i forhold til disse mål.

En troværdig indsats på landeniveau og måling af resultater vil være nøglen til at sikre, at den nye internationale aftale bliver en succes. Fiskerier, der opfylder MSC's Standard, skal opretholde sunde fiskebestande, minimere bifangst samt påvirkning af truede, truede og beskyttede arter, såvel som det bredere marine økosystem.

Tilstedeværelsen inden for rammerne er et tegn på MSC-programmets troværdighed med hensyn til at bidrage til at opretholde biodiversiteten. Den nye aftale, der er udviklet og forhandlet af parterne i konventionen om den biologiske mangfoldighed (CBD), har til formål at standse tabet af biodiversitet senest i 2030 og opnå genopretning senest i 2050.

Rupert Howes, administrerende direktør for MSC, siger: "Vi er meget stolte over, at MSC-certificering er blevet anerkendt i FN's nye Global Biodiversity Framework. Anerkendelsen taler om de betydelige længder, som MSC-certificerede fiskerier går for at forstå deres indvirkning på miljøet og sikre deres bæredygtighed og levere forbedringer, hvor det er nødvendigt - samt forsyningskædens rolle i at anerkende og belønne disse indsatser.

"Denne internationale aftale om biodiversitet er et stort resultat. Udfordringen vil nu være at sikre, at løfterne modsvares af reel handling. MSC-certificering giver virksomheder og regeringer over hele verden et troværdigt mål for deres indsats for at beskytte livet i vores hav, samtidig medat de leverer mad og levebrød til milliarder af mennesker."

MSC-programmet støtter sunde marine økosystemer ved at give incitamenter til bæredygtige fiskerimetoder. Denne indsats anerkendes og belønnes af detailhandleres og mærkevarers tilsagn om at sælge certificerede bæredygtige fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, som imødekommer forbrugernes stigende bevidsthed om behovet for bæredygtigt fiskeri.

Nøgleord

Kontakter

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfanget fisk, der opfylder kravene til bedste praksis i både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global SustainableSeafoodInitiative(GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri opfylder MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. Certificering er åben for alle fiskere, der fanger fisk og skaldyr fra hav eller ferskvand. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.

Hjemmeside: www.msc.org/dk

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske

MSC advarer: Risiko for nyt sildekollaps – anbefalet 44% reduktion på fangster4.10.2023 12:13:21 CEST | Pressemeddelelse

Den nordøstatlantiske sildebestand er presset ned til kritiske niveauer, og fangsterne anbefales nu at blive reduceret med 44 %. Årsagen til denne udvikling er fiskerinationernes manglende evne til at blive enige om fordeling af kvoter for den såkaldt atlanto-skandiske sild (AS-sild), der både er den mest spiste i Danmark, og en af Europas mest ikoniske og økonomisk vigtige fiskebestande. I stedet fiskes AS-sild såvel som atlantisk makrel og blåhvilling i henhold til kvoter fastsat ensidigt af individuelle nationer, hvilket resulterer i en vedvarende overudnyttelse af disse ressourcer. Regeringer går i søvne ind i en potentiel gentagelse af sildekollapset i 1960'erne ved at undlade at forhindre overfiskeri af atlantisk-skandisk sild (AS-sild), afslører nye tal fra ICES (International Council for the Exploration of the Sea). Den videnskabelige organisation med ansvar for at rådgive regeringer om bæredygtige fangstbegrænsninger, har meddelt [1], at en kraftig nedskæring på 44% i AS-sildf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye