Topdanmark A/S

Topdanmark forventer flere indbrud i julen

Del

De seneste år har der været usædvanligt få indbrud i julen, men nu kan det være slut.

Forsikringsselskabet Topdanmark forventer, at der i juledagene i år vil ske en stigning i antallet af danskere, der får besøg af ubudne gæster.

”Vi forventer, at der vil ske flere indbrud hen over julen i forhold til juledagene 2020 og 2021, hvor corona havde stor betydning for indbrudstallene. I år vil vi formentligt se, at flere skal besøge familien, til større arrangementer eller ud at rejse, mens huset står tomt derhjemme,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

En opgørelse fra Topdanmark viser, at antallet af indbrudsanmeldelser i juledagene 2020 og 2021 var 55 og 45 procent lavere end i juledagene 2019, altså før corona.

”Netop fordi, at mange har vænnet sig til at være hjemme, kan man med fordel genopfriske rådene til at sikre sin bolig mod ubudne gæster i højsæsonen for indbrud. Med gode, solide låse, døre og sikrede vinduer gør man det væsentligt mere besværligt for tyven at komme både ind og ud af huset. Derudover kan det være godt givet ud at aftale med naboerne, at de holder øje med huset og eventuelt parkerer deres bil i indkørslen, hvis man er væk i flere dage.”

“Og selvom det er en rigtig god idé at spare på strømmen i disse tider, anbefaler vi, at man lader nogle LED-lamper stå tændt, så det ligner, at der er nogen hjemme. Her kan man med fordel sætte timere til, så man reducerer energiforbruget i de lyse timer,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

Ubehagelig overraskelse
Ser man specifikt på juledagene, er 24. december den dag med flest indbrud, viser tal fra Danmarks Statistik. Dernæst følger lillejuleaften.

Selvom Topdanmark forventer, at antallet af indbrud i juledagene 2022 vil vokse sammenlignet med juledagene 2020 og 2021, er det ikke forventningen, at det vil nærme sig niveauet før corona.

”I en længere årrække har der været en faldende tendens i anmeldte indbrud, og det er naturligvis rigtig positivt. For en ting er, at det er ærgerligt at få stjålet sine personlige ting, noget andet er den meget ubehagelige oplevelse, det ofte er at opdage et indbrud i sit hjem. Det kan skabe meget utryghed, og derfor tilbyder vi også psykologhjælp til de kunder, der har behov for det,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

//

Her er 10 gode råd til at undgå indbrud i julen

  • Lad et par lamper stå tændt, så det ligner, der er nogen hjemme
  • Sæt timer på en række af dine lamper, så der ser beboet ud
  • Sørg for at sikre dit hjem med ordentlige låse og sikringsbeslag til vinduerne
  • Fortæl naboerne, hvornår du ikke er hjemme, og bed dem parkere i din indkørsel, tømme din postkasse og bruge din skraldespand, hvis du er væk i længere tid
  • Hvis vi får hvid jul: Få nogen til at skovle sne foran dit hus
  • Kan tyven kigge ind i dit hjem, så lad det se beboet ud. Mange mennesker rydder for eksempel pænt op, inden de tager hjemmefra – og det kan tyven se
  • Tjek dit hjem med ”tyvens briller på" og gem værdifulde ting, så man ikke kan se dem udefra – fx de dyre møbler, elektronik, kunst osv.
  • Undgå at lægge julegaverne synligt derhjemme – eller i bilen
  • Gem ikke kvitteringerne sammen med gaverne
  • Fortæl ikke på sociale medier, at du er væk hjemmefra – du kan altid lægge julebillederne op, når du kommer hjem igen

Kilde: Topdanmark

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber og kommercielle pensionsselskaber.

Vi er 2.400 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder, 600.000 privatkunder og 225.000 pensionskunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark får godkendt køb af Dansk Sundhedssikring27.10.2023 09:25:17 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har uden betingelser godkendt Topdanmarks køb af Oona Health A/S med datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab. Dermed er den sidste af tre myndighedsgodkendelser på plads, og Topdanmark forventer, at handlen bliver endeligt gennemført den 1. december 2023. ”Vi er nu klar til at gennemføre købet og indfri ambitionen om at skabe en markedsledende position inden for sundhedsløsninger til danskere og danske virksomheder. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark. Som en naturlig konsekvens af ejerskabet vil Topdanmarks regnskaber fremover omfatte selskabernes samlede finansielle resultater. Forventningerne til præmievæksten i Topdanmark-koncernen for 2023 opjusteres derfor til over 2,5 procent i forlængelse af købet af Oona Health A/S, og Topdanmarks

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye