Landdistrikternes Fællesråd

Tillykke med posten som landdistriktsminister, Louise Schack Elholm

Del
Landdistrikternes Fællesråd ønsker ny landdistriktsminister tillykke med posten og glæder sig til det tværgående samarbejde om et Danmark i bedre balance.
Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard sender lykønskninger til de nye ministre.
Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard sender lykønskninger til de nye ministre.

Torsdag kunne den nye SVM-regering offentliggøre ministerholdet. Louise Schack Elholm (V) bliver sat i spidsen for det nysammensatte ministerium for kirke, landdistrikter og nordisk samarbejde.

Det glæder formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, at der efter syv år igen indgår "landdistrikter" i ministertitel og ministeriets navn: 

- Først og fremmest vil jeg gerne ønske hele det nye ministerhold og ikke mindst den nye landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V) stort tillykke. Det er positivt, at vi igen har fået en minister, der officielt bærer titlen som landdistriktsminister, siger han.

Onsdag præsenterede SVM-regeringen sit regeringsgrundlag, der indeholdt flere gode takter i forhold til at sikre et mere sammenhængende Danmark. Derfor glæder formand Steffen Damsgaard sig til et tæt samarbejde, når ambitionerne i regeringsgrundlaget skal realiseres:    

- Vi ser frem til samarbejdet om at indfri de i regeringsgrundlaget fremlagte ambitioner om et land i geografisk bedre balance. Det er ambitioner, som strækker sig over flere forskellige ministerområder. Jeg har derfor store forventninger til landdistriktsministerens koordinerende rolle på tværs af ministerierne, men jeg glæder mig også til at samarbejde med en række af de andre ministre på holdet, siger han.

Det nye ministerhold betyder samtidig et farvel til nu forhenværende indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S), som før var ansvarlig for landdistriktsområdet. Steffen Damsgaard takker for et tæt samarbejde og en løbende dialog om udviklingen i landdistrikterne. Der var flere gode resultater med Christian Rabjerg Madsen (S) som minister bl.a. forbedring af planloven og forøget tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard sender lykønskninger til de nye ministre.
Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard sender lykønskninger til de nye ministre.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 4 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Manglende kompensation til naboer og lokalsamfund spænder ben for udbygning af solceller og vindmøller25.4.2024 06:55:00 CEST | Pressemeddelelse

Vi kommer kun i mål med den grønne omstilling på energiområdet, hvis vi formår at skabe lokal opbakning til vindmøller og solcelleparker, advarer Landdistrikternes Fællesråd. Hvis flere projekter skal realiseres, skal der meget mere lokal involvering og langt større kompensationer til, vurderer organisationen. Alternativet er, at modstanden lokalt bliver endnu mere rodfæstet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye