DI Digital

Glædeligt at Danmark igen får en digitaliseringsminister

Del
Stort tillykke til Marie Bjerre, der bliver Danmarks digitaliseringsminister. Flere opgaver står i kø, som DI Digital glæder sig til at drøfte med den nye minister.

Et stort tillykke til Marie Bjerre, som netop er udnævnt til digitaliseringsminister og et stort tillykke til Danmark. Som samfund står vi overfor store dagsordener, som der skal findes en løsning på. Energikrise, klimakrise, et presset sundhedsvæsen og ikke mindst mangel på arbejdskraft. Digitaliseringen kommer til at spille en central rolle, når vi skal finde løsninger på de mange udfordringer. Derfor er det glædeligt, at vi nu får en minister, der får ansvaret for at koordinere indsatsen. For det er der et stort behov for.

I de kommende år kommer der massiv regulering fra Bruxelles – AI-regulering, Dataact, Cloudact blot for at nævne nogle få. Regulering er nødvendig, men i øjeblikket sker der en massiv detailregulering fra EU, som går ud over virksomhedernes konkurrenceevne og muligheder for innovation og vækst. Vi skal have en balanceret regulering – og det kræver politisk fokus.

Andre store opgaver står i kø. Danmark skal have en ny digitaliseringsstrategi, og vi skal have uddannet flere med it-kompetencer - virksomhederne mangler dem allerede, og det bliver kun værre. Det bliver helt centralt, hvis vi skal løse de store udfordringer, vi står overfor.

Vores børn og unge skal gøres klar til det digitale samfund, der skal derfor et obligatorisk fag om teknologiforståelse ind i folkeskolen – det haster. Vi skal gøre en stor indsats for, at alle er med på den digitale rejse, også dem der har svært ved det, for digitaliseringen fortsætter – ikke kun i Danmark men i hele verden.

Så der skal politisk fokus på brugervenlige digitale løsninger, forenkling af bagvedliggende processer og regler, udskiftning af gamle legacy systemer i den offentlige sektor og ikke mindst cybersikkerhed.

Emnerne er mange. Men en ting er sikkert – vejen til velstand, vækst og konkurrencedygtige virksomheder går gennem digitalisering. Og den digitale transformation fortsætter med fulde kraft, så det er rigtigt glædeligt, at der nu kommer politisk fokus på området.

I DI har vi længe ønsket os en digitaliseringsminister og har en lang liste af emner, som vi gerne vil drøfte med den nye minister, så stort tillykke til Marie Bjerre – vi glæder os.

Kontakter

For yderligere oplsninger kontakt Rikke Zeberg, branchedirektør i DI Digital på tlf. 2084 0194

Billeder

Information om DI Digital

DI DigitalFølg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye