Ishøj Kommune

Biblioteket får nye åbningstider fra årsskiftet

Del
Når Kulturium Bibliotek åbner efter juleferien den 2. januar 2023, vil det være med nye åbningstider. Derudover vil det fra onsdag den 4. januar være muligt at benytte biblioteket allerede fra kl. 7, da der fra denne dato indføres selvbetjent bibliotek, hvor borgerne kan få adgang til biblioteket ved hjælp af deres sundhedskort

Kulturium Bibliotek i Ishøj får efter årsskiftet nye åbningstider, og som en del af dette bliver der indført selvbetjent åbningstid i morgentimerne, hvor borgerne får mulighed for at få adgang til biblioteket ved hjælp af deres sundhedskort. Den selvbetjente åbningstid starter fra onsdag den 4. januar 2023.

”Jeg er meget glad for, at vi fra årsskiftet kan tilbyde adgang til vores dejlige bibliotek i et udvidet tidsrum. Biblioteket rummer så meget viden og læring og har stor betydning for lokalsamfundet, og derfor er det et vigtigt forsøg, vi nu sætter i gang,” siger Pia Skourup, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Ishøj.

Den selvbetjente åbningstid fra kl. 7-10 på hverdage er et forsøg, som vil blive evalueret til sommer, så erfaringerne om brugen kan blive taget med i planlægningen af åbningstiderne for 2024.

De ændrede åbningstider betyder, at der samlet set vil være flere timer med adgang til biblioteket for borgerne, men lidt færre timer hvor man kan møde og få hjælp af personalet.

”Vi har et stort fokus på gæstfrihed og at skabe en god oplevelse, hvor man får den rette hjælp på biblioteket - både i den betjente og ubetjente tid - og arbejder lige nu på højtryk for, at alt bliver klar til de nye åbningstider i det nye år,” fortæller Marie Herborn, leder af Kulturium.

Nye åbningstider på biblioteket

De nye åbningstider på biblioteket er:

Betjent åbningstid: Mandag - torsdag: 10-18.30, fredag: 10-17 og lørdag: 10-15 (fra 2. januar 2023)

Selvbetjent åbningstid: Mandag – fredag kl. 7-10 (fra 4. januar 2023)

I den selvbetjente åbningstid vil der ikke være personale til stede på biblioteket, og det vil altså ikke være muligt at få personlig betjening. Man vil i denne tid bl.a. kunne hente reservationer, skrive opgave og selvfølgelig låne materialer vha. selvbetjeningsautomaterne.

Hvordan fungerer det selvbetjente bibliotek?

For at få adgang til biblioteket i den selvbetjente åbningstid, skal man være oprettet som bruger på biblioteket. Når man er oprettet som bruger, logger man sig selv ind via standerne ved indgangene til biblioteket.

Er du allerede oprettet som biblioteksbruger, logger du ind på samme måde, som når du låner materialer. Du behøver altså ikke at blive oprettet igen, for at bruge biblioteket i den selvbetjente åbningstid.

Læs mere på bibliotekets hjemmeside via kulturium.dk

Kontakter

Heidi Knudsen Rostholm, biblioteksfaglig leder: hekro@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye