DI - Dansk Industri

120 nordjyske virksomheder skal høre om nye omfattende EU-krav

Del
Ny landsdækkende kampagne fra Dansk Industri om omfattende EU-krav om bæredygtighed kommer til Skørping på torsdag den 8. december. I følge DI er der tale om de måske mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI

Danske virksomheder er langt fremme med grøn omstilling. Fremover skal de også rapportere om, hvad de rent faktisk gør helt konkret for at leve op til kravene om bæredygtighed.

DI er på vej rundt i hele landet i december og januar med et roadshow om EU’s nye bæredygtighedskrav. På torsdag den 8. december kommer roadshowet til Nordjylland, nærmere betegnet Skørping, hvor over 120 lokale virksomheder deltager på Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36, kl. 13 og pressen er velkommen.

Komplekse krav

Fra regnskabsåret 2024 er børsnoterede virksomheder med +500 ansatte omfattet af det nye lovkrav om bæredygtighedsrapportering. Virksomheder ned til 250 ansatte omfattes gradvist af lovgivning. Da rapporteringskravene rækker ud i værdikæderne, vil stort set alle virksomheder blive indirekte berørt, når de større virksomheder stiller krav til deres underleverandører og kunder.

Ifølge landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er der tale om omfattende og komplekse krav fra EU, som pålægger virksomhederne at rapportere om bæredygtighed som en del af ledelsens beretningen i årsrapporten.

Det er baggrunden for at DI nu indleder en oplysningskampagne med bl.a. et roadshow rundt til danske virksomheder over hele landet for at informere, hvordan de skal efterleve de nye krav – uden at komme på kant med loven.

Omfangsrig rapportering

- Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Der er tale om et meget ambitiøst rapporteringssæt, som for virksomhederne bliver en stor opgave, siger vicedirektør Kim Haggren, DI.

- Og selv om kravene i første omgang omfatter børsnoterede virksomheder med 500 ansatte, så kan det ikke undgås, at de store selskaber stiller kravene videre ned i værdikæderne, herunder SMV’erne, Kim Haggren.

Efter Skørping fortsætter roadshowet til nedenstående destinationer..

9/12: Kolding

12/12: Ringsted

14/12: Rønne

9/1: København

20/1: København

Fakta

Der er tale om 12 rapporteringsstandarder med tre underliggende hovedområder indeholdende 85 oplysningskrav og 1.144 datapunkter.

- Det bliver en kæmpestor opgave, hvilket kræver at virksomhederne får tid og ro til denne opgave. Derfor har vi taget det her initiativ til at hjælpe virksomheder over hele landet i gang med arbejdet med EU’s nye bæredygtighedsdirektiv. Dermed ikke sagt, at hvis virksomhederne kommer ordentligt i gang med rapporteringskraven, så kan det være værdiskabende og et aktiv. Hvordan virksomhederne griber det an, vil vi naturligvis fortælle dem om på roadshowsene, siger Kim Haggren.

- Danske virksomheder er meget langt fremme på europæisk plan med bæredygtighed og derfor får de en konkurrencefordel, når reglerne træder i kraft fra regnskabsåret 2024. Det er vigtigt, at rapporteringen ikke er for rapporteringens skyld, hvorfor vi har arbejdet intenst for at rapporteringen kan være et aktiv, der skaber værdi for virksomheden, siger Kim Haggren.

Udover roadshowet består DI’s kampagne af webinarer, masterclasses, følgegruppe og et omfattende website for DI’s medlemmer.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Vicedirektør Kim Haggren, DI: Det er måske de mest omfattende krav om rapportering, der nogensinde er stillet til virksomhederne. Foto: DI
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Energis årsdag 2024: Nye grønne forbindelser for Danmarks energi i fremtiden19.4.2024 10:00:27 CEST | Presseinvitation

Vi kan ikke skabe en grøn omstilling i Danmark, hvis vi ikke kan transportere den grønne energi billigt, sikkert og effektivt. I takt med etableringen af mere vedvarende energi, er der også brug for en mere udbygget, robust og moderne energiinfrastruktur, som vil blive belyst og diskuteret i et dansk og internationalt perspektiv ved DI Energis årsdag den 25. april. Pressen er inviteret til at dække det hele.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye